El festival de Murals i Art Rural GarGar s'endinsa en el 10è aniversari

Cisco KSL, Sermon i Sonia Alins, Dirty, Kogaone, Isaac Mahow, Irene López León els creatius que han incorporat  a la "galeria a cel obert" deu noves obres  que completen la col·lecció de més de 150 obres que han confeccionat referents mundials de la disciplina artística urbana
Noves obre al GarGar 2024 ©BalaguerTV
photo_camera Noves obre al GarGar 2024 ©BalaguerTV

Penelles demostra, a portes del desè aniversari, que en realitat el GarGar s'ha convertit en la galeria d'art urbà més gran de Catalunya, i un referent per la demarcació de Lleida. Un certamen que ha canviat radicalment la coneixença del municipi de la Noguera i també la divulgació dels artistes dels circuits internacionals de l'art mural urbà.

GarGar 2024 ©BalaguerTV
GarGar 2024 ©BalaguerTV

Des de l'estudi Binomic, impulsors del certamen, Mar López-Pinto destacava que el festival ha fomentat al llarg dels anys un gran caliu entre els participants, d'1 al 5 de maig a Penelles es podia respirar altre cop la cordialitat entre els penellencs i els artistes col·leccionats pel certamen.

Creatius que van incorporar  a la "galeria a cel obert" deu noves obres  que s'incorporen a la col·lecció de més de 150 obres que han confeccionat referents mundials de la disciplina artística urbana

Aquest diumenge clausurava la novena anyada del festival amb un cartell de creativitat ponentina destacada Cisco KSL, Sermon i Sonia Alins, artistes que van creuar pinzells i aerosols amb veterans de la convocatòria penellenca Dirty, Kogaone, Isaac Mahow, Irene López León, i l'habitual col·laboració dels alumnes l'Escola d'Art Ondara de Tàrrega.

Pilarin Bayés confecciona el mural al GarGar 2024  ©BalaguerTV
Pilarin Bayés confecciona el mural al GarGar 2024 ©BalaguerTV

Enguany el GarGar va posar a prova les habilitats de la beterana il·lustradora Pilarín Bayés a la qual va convidar a realitzar un mural en  la plaça de l'Església Vella. Bayès, acompanyada d'un col·lectiu d'estudiants d'art van ser l'atracció de la matinal de dissabte, centenars de visitants van seguir el treball de confecció del mural de sis metres dedicat a la pagesia i a la terra lleidatana. 

GarGar 2024 ©BalaguerTV
GarGar 2024 ©BalaguerTV

Amb les mateixes al·legories a l'entorn rural, Irene López, repintava en l'edició d'enguany el mural que va realitzar fa cinc anys en la plaça Major, un treball que vol donar protagonisme a les noves generacions. López va destacar que volia deixar constància al GarGar del seu canvi d'estil superposant a l'obra que va realitzar l'any 2019, "un nou homenatge a l'entorn rural".

Del 3 al 5 de maig Penelles ha compaginat el besant artístic amb un programa de lleure que incloïa gastronomia, teatre, música i exposicions una oferta que compta amb el suport de l'Ajuntament.