Finalitza la primera convocatòria del programa Orienta de la Noguera

El programa ha atès un total de 94 persones de la comarca i ha dut a terme 439 sessions individuals i 79 grupals

Una de les sessions del programa Orienta de Balaguer. © Paeria de Balaguer
photo_camera Una de les sessions del programa Orienta de Balaguer. © Paeria de Balaguer

El Programa Orienta es va iniciar a finals del 2022, i és un servei personalitzat d’orientació professional i d’acompanyament a la inserció adreçat a les persones que estan és situació de recerca de feina.

Durant el darrer any, al Programa Orienta s’han atès un total de 94 persones de la comarca de la Noguera, amb les que s’han dut a terme 439 sessions individuals i 73 grupals. Cada persona participant ha comptat amb l’acompanyament de professionals de l’orientació i la prospecció, que els ha permès dissenyar un itinerari personalitzat d’inserció i treballar el seu projecte professional. 

El procés d’orientació laboral s’inicia amb l’anàlisi de l’ocupabilitat de les persones participants, tot treballant l’objectiu professional, avaluant els interessos, preferències i motivacions, el balanç de competències, el coneixement del mercat de treball i de les ocupacions d’interès al territori. A partir d’aquest anàlisi es marquen els objectius de treball i s’inicia la recerca de feina, ampliant eines i canals de recerca així com aportant recursos per afrontar el procés de selecció. Enguany també s’han realitzat sessions d’aula activa de recerca de feina, un espai amb ordinadors a disposició de les persones participants, les quals han comptat amb el suport de la tècnica orientadora en aquesta recerca.

En el marc de les sessions de grup, s’han visitat 14 empreses del territori, amb l’objectiu que les persones participants puguin ampliar el coneixement del mercat de treball i el teixit empresarial del territori. També s'han realitzat 5 activitats socials en les quals les persones assistents han pogut participar com a voluntaris i voluntàries, i ampliar així la seva participació i implicació social.

De les 94 persones ateses, el 52,2% han trobat feina durant la seva participació en el programa. A més, 25 han estat derivades per a la realització de cursos de formació ocupacional a diferents entitats del territori i així augmentar la seva formació i la seva competitivitat al mercat laboral.

El projecte, promogut i impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), s’ha desenvolupat al CEI, Centre d’Empreses i Innovació de Balaguer, al carrer Sant Pere, 1-19 de Balaguer.

Actualment, la Paeria de Balaguer es troba a l’espera de la resolució per part del SOC per poder oferir a la ciutadania la continuïtat d’aquest projecte durant el 2024. Les persones interessades a rebre orientació es poden adreçar al CEI Balaguer i sol·licitar la preinscripció.