La Fira Q de Balaguer enguany tindrà una durada de tres dies

El certamen se celebrarà els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig al pavelló d’Inpacsa de Balaguer.
IMG_8929
photo_camera IMG_8929

Avui dimecres dia 5 d’abril la Paeria de Balaguer ha presentat una nova edició de la Fira Q, que se celebrarà els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig al pavelló d’Inpacsa de Balaguer.

Un any més Fira Q té com a objectiu promocionar les empreses de la província de Lleida, així com donar a conèixer els productes d’alimentació de proximitat, naturals i artesans. Amb aquesta voluntat s’han organitzat diferents activitats, com la Mostra de coca de samfaina, a càrrec de l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell.

Una de les novetats d’enguany és la celebració el diumenge a la tarda de la 7a edició del concurs de cuina, el qual a partir d’ara passarà a anomenar-se ‘Concurs de cuina de proximitat Josep M. Morell. De la nostra terra al plat’, en homenatge al cuiner balaguerí. Aprofitant aquesta novetat, el concurs de cuina estarà dedicat a la seva figura en el món de la restauració, amb els caragols i el porc com a ingredients protagonistes.

Fira Q continua comptant amb la presència de diversos sectors, i per a donar més visibilitat a les empreses de cada zona hi haurà diferents escenaris on es faran múltiples activitats, com presentacions de productes, concerts, tallers de cuina, desfilada de moda, exhibició de dansa o showcooking. Durant els tres dies que dura Fira Q les activitats seran constants, amb actes com la celebració de les Jornades d’Apicultors el dissabte al matí, organitzades pel Departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, amb el tradicional concurs de mel.

Es destaca l’espai per als més petits, Menuts Q, on els infants que visitin la fira podran passar una estona jugant i seguint les diferents propostes que s’han preparat.

D’altra banda, l’espai dedicat a la construcció i l’habitatge s’especialitza i evoluciona cap al Saló de l’Energia de les Terres de Lleida, el qual es preveu que tingui una periodicitat anual. Aquest espai dins de Fira Q és una iniciativa de l’Energy HubLab, un projecte de la Paeria de Balaguer i la Diputació de Lleida, que impulsa la transició energètica i la transformació del model econòmic de Ponent, el Pirineu i Aran, i que compta amb la participació dels principals ens públics i privats del territori.

Els objectius de l’organització són promocionar i donar visibilitat a les empreses i professionals lleidatans relacionats amb les energies renovables i l’eficiència energètica; aconseguir que el Saló sigui punt de trobada del mateix sector per tal de facilitar l’aparició de col·laboracions i sinergies entre els seus actors; contribuir a la sensibilització sobre la crisi climàtica; i informar a la ciutadania sobre les accions que es poden dur a terme per a fer-hi front.

Pel que fa als expositors, hi estaran representades empreses de diferents sectors: dedicades a les energies renovables, com la producció fotovoltaica, el biogàs, la comercialització d’energia o l’associacionisme en l’àmbit de l’energia; dedicades a l’eficiència energètica, amb sistemes constructius eficients, tancaments o aïllaments; i finalment, els col·legis professionals, gremis i associacions -membres de la comissió organitzadora, els quals han de liderar el canvi cap a una economia sostenible a través de la transició energètica. En aquest sentit, donaran a conèixer els seus serveis i les ajudes públiques que les administracions posen a disposició tant d’empreses com de particulars.

Fira Q també comptarà amb un espai per presentacions, debats i xerrades sobre l’àmbit de les energies renovables l’eficiència energètica.