Firabell de Bellcaire d'Urgell espera al voltant de 3.000 visitants el 2 de juny

Firabell és molt més que una fira: és una experiència per als sentits i una oportunitat per conèixer la riquesa dels productes de la Noguera, segons expliquen els seus impulsors
FiraBell de Bellcaire d'Urgell, arxiu ©JosepAPérezFiraBell de Bellcaire d'Urgell, arxiu ©JosepAPérez
photo_camera FiraBell de Bellcaire d'Urgell, arxiu ©JosepAPérezFiraBell de Bellcaire d'Urgell, arxiu ©JosepAPérez

Bellcaire d’Urgell s’omplirà d’activitat el pròxim 2 de juny amb la vuitena edició de Firabell, el certament anual que reuneix el comerç, la Indústria, l’artesania i la producció local amb la voluntat de mostra als visitants el dinamisme del municipi de la Noguera. Enguany la mostra expositiva comptarà amb una setantena de parades. Segons l'Ajuntament de Bellcaire d'Urgell es preveu que enguany visitin la fira al voltant de 3.000 visitants.

Presentació Firabell de Bellcaire d'Urgell ©Diputació
Presentació Firabell de Bellcaire d'Urgell ©Diputació

El programa arrencarà el dissabte 1 de juny amb una proposta pel veïnat local que consisteix en el tradicional sopar popular que enguany amenitzarà el grup Kasonronda. La fira obrirà portes el diumenge 2 de juny  a les 10.00 hores, amb la inauguració que presidirà la consellera d’Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret. 

La jornada estarà plena de tastets i degustacions. El sommelier Jordi Martínez oferirà un tast d’escumosos de Costers del Segre, mentre que Elixirs de Ponent presentarà els seus vermuts ‘El Clandestí’ a les 12.00 hores. Aquesta edició també inclou una degustació de patés vegetals a càrrec de Blet One Health (12.30 hores), un concurs de menjar síndria a l’estand de la Federació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya (17.30 hores) i l’oportunitat de provar la famosa hamburguesa de Cal Sargaire (18.00 hores).

El carrer Major acollirà un mercat de productes artesans de proximitat, mentre que la Mostra Nacional d’Arts i Oficis de Pagès, amb artesans especialitzats en ferreria, cistelleria, filat, ceràmica i vidre bufat, també serà una parada obligada.

A les 18.30 hores, Quàlia oferirà un taller d’estampació a l’estand de l’Associació de Dones Isabelina.

FiraBell de Bellcaire d'Urgell, arxiu ©JosepAPérez
FiraBell de Bellcaire d'Urgell, arxiu ©JosepAPérez

Els amants de la gastronomia no es quedaran amb gana. A l’estand de la Federació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya, podran degustar iogurts de la marca Llet Nostra i tapes de productes locals. El plat estrella serà el ‘picadillo’, una autèntica delícia. A més, els visitants tindran l’oportunitat de fer una visita i tast al Celler de Cal Perejaume o de provar els exquisits tastets de civet de cabirol.

Firabell és molt més que una fira: és una experiència per als sentits i una oportunitat per conèixer la riquesa dels productes de la Noguera, segons expliquen els seus impulsors.