Forma Balaguer s’adapta a un format reduït per l’edició 2023

El certamen dedicat a Espais d’Art Contemporani tindrà lloc el cap de setmana del 6 al 8 d’octubre amb accions als carrers i places del municipi i passarà a ser bianual

Una de les accions artístiques de Forma Balaguer l'any 2022 ©DavidDelVal
photo_camera Una de les accions artístiques de Forma Balaguer l'any 2022 ©DavidDelVal

Forma. Espais d’Art Contemporani, la mostra d’art de Balaguer, canvia el seu format en la tercera edició, la primera sota el concepte Forma singular. La convocatòria passarà a ser de caràcter bianual i en un format més breu del que s’havia plantejat en les anteriors edicions.

Programa de Forma. Espais d’Art Contemporani 2023
Programa de Forma. Espais d’Art Contemporani 2023

Enguany se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d’octubre i s’ha convidat a artistes i col·lectius que ja van participar els anys anteriors amb la voluntat de realitzar una proposta global sota el concepte Balaguer, ciutat de memòria.

El col·lectiu MITO, que va participar a Forma l’any 2022, presenten Is Memory an Algorithm?, una instal·lació que s’ubicarà a l’església de sant Josep. La proposta crea un espai de reflexió sobre la historització del present i com afrontar-la a partir de la sobreinformació del món actual.

La instal·lació de MITO es podrà visitar dissabte i diumenge de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

Pel que fa a les activitats paral·leles, la Fundació Soriguè oferirà una visita lliure a Planta el divendres 6 a les 17 i a les 18 hores. La plaça Comtes d’Urgell acollirà el dissabte a les set de la tarda la taula rodona La conservació de la memòria amb MITO Collective i les tècniques del Museu de la Noguera.

La cloenda de Forma. Espais d’Art Contemporani serà diumenge a la tarda amb una sessió de música tecno al carrer del Miracle a les set de la tarda. L’amenització musical anirà a càrrec d’A&B live.