El Fòrum d'Escoles Verdes se celebra enguany al Casal Municipal Lapallavacara de Balaguer

És un espai de trobada en el que participen l’alumnat i el professorat de les escoles verdes d’una mateixa zona

FsYoIoyWIAAOTsM
photo_camera Una de les diverses dinàmiques que es van dur a terme al Fòrum d'Escoles Verdes. Foto: @RàdioBalaguer

Ahir, dimecres dia 29 de març, es va celebrar al Casal Lapallavacara de Balaguer el Fòrum d’Escoles Verdes. Aquest és un espai de trobada en el que participen l’alumnat i el professorat de les escoles verdes d’una mateixa zona.

Escoles Verdes és un programa de la Generalitat, del qual en formen part 759 centres educatius, i que sorgeix del compromís de donar-los suport per tal que puguin innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que transmetin els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

El principal objectiu de la jornada és afavorir la interacció entre els participants en un context d’aprenentatge actiu i participatiu, i facilitar l’intercanvi d’experiències educatives i accions per a la sostenibilitat. En concret, en aquest Fòrum de Balaguer es van dur a terme diverses dinàmiques alhora que es van presentar 15 experiències relacionades amb la millora de l’entorn proper, la conservació i promoció de la biodiversitat als patis i shorts escolars, el canvi climàtic, els objectius del desenvolupament sostenible i l’economia circular.

El programa d’actes va incloure una ponència a càrrec de Jordi Blas, de l’Associació per la Salvaguarda de la Biodiversitat i la Natura, La Sabina, titulada ‘Rapinyaires i humans, d’enemics a aliats’. I seguidament mestres i alumnes realitzaven tallers per separat: en el cas dels mestres, es va fer la presentació dels projectes Aprenentatge Servei i SC ambiental, així com el taller ‘La sostenibilitat al nou currículum educatiu’. Per la seva part, l’alumnat va dur a terme els tallers ‘Frank dels Secans’ i ‘Dinàmica Escoles Verdes’.

Finalment, a la 13 h es va fer la Fira de Projectes, en la que l’alumnat va exposar i explicar les propostes que van portar a cap.

comentaris