El Gargar es consolida com a referent de l'art mural a les portes de la dècada

El cartell artístic el conformen Anetta Lukjano, Dirty, Kogaone, Isaac Mahow i Irene López León, amb els ponentins Cisco KSL de Bellpuig, els lleidatans Sermon i Sonia Alins i els alumnes de l'Escola d'Art Ondara de Tàrrega
Festival de murals i art rural GarGar ©JosepAPérez
photo_camera Festival de murals i art rural GarGar ©JosepAPérez

El festival de Murals i Art Rural Gargar de Penelles ha convidat enguany a 9 artistes que hauran de plasmar les seves obres en els murs del municipi de la Noguera entre l'1 i el 5 de maig, tres de les obres substituiran murals d'anteriors edicions. A les portes de commemorar la primera dècada, la "galeria a cel obert" ha recopilat més de cent cinquanta treballs que han confeccionat referents mundials de la disciplina artística urbana. 

Presentació festival Gargar Penelles ©Anna Berga
Presentació del festival Gargar de Penelles ©Anna Berga

L'edició d'enguany el Gargar comptarà amb la col·laboració de Pilarín Bayés, una beterana il·lustradora de 83 anys que realitzarà un mural de sis metres. El director artístic del Gargar, Jordi Solsona va manifestar en l'acte de presentació del festival "ens fa moltíssima il·lusió la participació de Pilarín Bayés, un referent dins la il·lustració catalana que ha marcat tres generacions de catalans i de gent d'arreu del món".

Festival Gargar, arxiu ©JosepAPérez
Festival Gargar, arxiu ©JosepAPérez

Segons Solsona, serà l'edició amb més participants de les comarques de Ponent, seran Cisco KSL de Bellpuig, i dels lleidatans Sermon i Sonia Alins.

La resta de participants són Anetta Lukjano -la primera artista escandivana que participa la Gargar-, Dirty, Kogaone, Isaac Mahow i Irene López León. I el certamen continua mentenint la col·laboració amb l'Escola d'Art Ondara de Tàrrega amb un mural col·laboratiu que elaboraran 15 alumnes i dos professors del CFGM de Revestiments Murals i d'Art Urbà

 

Descarrega el programa d'activitats en aquest enllaç

Roser Capdevila deixa empenta de les Tres Bessones al Gargar©JosepAPérez
Roser Capdevila deixa empenta de les Tres Bessones al Gargar©JosepAPérez

Penelles complementarà les visites als murals amb un programa que inclou desenes de propostes, com ara tallers artístics, música en viu, mercat d'artesania, espai gastronòmic i, com a novetat, una nit de monòlegs. La proposta, en col·laboració amb Cruïlla Comèdia i batejada amb el nom de Gargar Comedy, tindrà lloc el divendres 3 de maig al local social de Penelles i hi participaran els humoristes Irene Minovas, Andrea Farina i Andrés Fajngold.

El festival de Murals i Art Rural Gargar de Penelles mobilitza un centenar de voluntaris del municipi i s'emmarca dins les celebracions de les festes del Roser, que enguany també apadrina Pilarín Bayés. Durant el cap de setmana l'Ajuntament habilitarà un miler de places d'aparcament per als visitants.