Imma Farré Vilalta presenta el seu llibre ‘Frederic Pujulà i Vallès. Recordances a Cavall de Dos Segles’ a Balaguer

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

Divendres dia 13 de gener a les 19 h es va presentar el llibre d’Imma Farré i Vilalta titulat ‘Frederic Pujulà i Vallès. Recordances a cavall de dos segles.’ La presentació va tenir lloc a la sala d’actes de la Casa de la Paeria.

L’obra és un compendi de textos inèdits, un recull epistolar entre Frederic Pujulà i el lingüista Delfí Dalmau i una selecció de fotografies, les quals provenen majoritàriament del fons familiar de l’escriptor.

Frederic Pujulà i Vallès va néixer a Palamós el 1877, i va viure a Cuba durant els primers anys de la seva vida. Es va formar com advocat a Barcelona, però es va dedicar a l’escriptura, el periodisme i la divulgació de l’esperanto. Va ser amic personal de Pablo Picasso, a qui va conèixer en el context de Els Quatre Gats i a qui l’artista va retratar en diverses ocasions. També va ser subdirector de ‘El Diluvio’ a partir de 1932, i fins a gairebé les acaballes de la Guerra Civil Espanyola. El van empresonar durant la postguerra i va morir a França el 1963.

Pujulà va desenvolupar una intensa activitat per difondre els seus ideals republicans, catalanistes i federalistes. Va ser un dels organitzadors del 5è Congrés Universal d’Esperanto, que es va celebrar a Barcelona l’any 1909.

L’edició d’aquesta obra ha anat a càrrec d’Imma Farré Vilalta, la qual és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, i Doctorada en Filologia Catalana també per la Universitat de Barcelona, en el programa d’Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalanes.