Josep Vallverdú presenta el seu llibre ‘Atresorat Silenci’ a Balaguer

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

Josep Vallverdú ha presentat el seu darrer llibre de poesia a la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer, titulat ‘Atresorat silenci’ i editat per Pagès Editors. En aquesta obra Josep Vallverdú expressa sentiments i emocions a través del relat poètic.

Josep Vallverdú ha escrit una gran quantitat d’obres al llarg de la seva trajectòria de diferents gèneres literaris. Ha escrit narracions per a infants i joves, cròniques, novel·les, assaigs, llibres de viatge, articles, traduccions, i els darrers anys també ha publicat diversos llibres de poesia. Els seus reculls de poemes són fruit de les vivències, de la memòria i de la voluntat d’expressar-se a través d’un llenguatge que li concedeix llibertat formal i conceptual.

En l’acte, que ha anat precedit de la presentació per part del Departament de Cultura de la Generalitat de la commemoració dels cent anys de l’escriptor i que ha reunit més de vuitanta assistents, s’ha fet especial incís en la gran diversitat de registres de la seva obra, amb una capacitat d’ús del llenguatge extraordinària. Tot seguit, Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera ha fet un tast de diversos poemes de l’obra ‘Atresorat silenci’.

Els actes de cloenda de l’Any Vallverdú es faran el dia 3 de desembre a Balaguer.

A la presentació hi ha assistit Albert Turull, delegat de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer; Carme Vidal, comissària de l’any Vallverdú; i Lluís Pagès, president de Pagès Editors.