El Col·lectiu Sardanista de Balaguer dedicarà una sardana a Josep Vallverdú

La sardana s’ha encarregat a la compositora Anna Abad, i està previst que s’estreni al novembre en el marc de les Festes del Sant Crist.

sardana Vallverdú_1
photo_camera Anunci de la sardana dedicada a Josep Vallverdú. © Paeria de Balaguer

El Col·lectiu Sardanista de Balaguer ha anunciat que dedicarà una sardana a l’escriptor com a obsequi pel seu centè aniversari

La peça musical s’ha encarregat a la compositora Anna Abad, i està previst que s’estreni al novembre en el marc de les Festes del Sant Crist.

Anna Abad és una jove cantautora i compositora de Tarragona, a més d’intèrpret de tible a la Cobla Maricel. Com a cantautora ha enregistrat dos discs amb el nom artístic Anna d’Ivori. I com a compositora ha escrit una quinzena de sardanes, guanyant el Premi Joventut en les dues darreres edicions del certamen ‘La sardana de l’any’ amb els títols ‘La plaça de les il·lusions’ i ‘Els colors de l’estany’. També ha escrit una obra lliure per a cobla i piano i una suite per a dues cobles i percussió.

La sardana dedicada a l’escriptor era un compromís que va adquirir el Col·lectiu Sardanista de Balaguer quan es van presentar públicament, i s’ha encarregat a Anna Abad pel seu talent i capacitat de compondre peces de molta qualitat.

L’anunci de la sardana dedicada a Josep Vallverdú va comptar amb la presència del mateix escriptor, la paera en cap, Lorena González; la paera de cultura, Carme Puigpelat; la compositora Anna Abad; i Jaume Marvà, en representació del Col·lectiu Sardanista de Balaguer, promotor de la iniciativa.

Des de la Paeria de Balaguer, la paera en cap Lorena González va explicar que amb aquesta sardana es vinculen dos grans esdeveniments culturals de ciutat, la Capitalitat de la Sardana, que va tenir lloc l’any passat, i l’Any Vallverdú, que se celebra enguany.