Polifònica de Puig-reig inaugurarà el certamen de Juliol de Música i Poesia de Balaguer

L'esdeveniment enguany celebra la seva 12a edició
Juliol Musica i poesia1 (1)
photo_camera Presentació de la 12a edició de Juliol Música i Poesia. © Paeria de Balaguer

Juliol de Música i Poesia és una iniciativa impulsada per Bada-pas. L’esdeveniment va néixer l’any 2012 amb vocació no tan sols artística, sinó també d’aproximació entre públic i intèrprets. Des d’aleshores, a l’església del convent de Sant Domènec i al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, es pot gaudir de música i poesia de la mà d’alguns dels músics, actors i actrius més destacats de l’escena catalana.

En aquesta edició, l’església de Sant Domènec acollirà una proposta coral amb la Polifònica de Puig-reig, que presentarà un programa amb cançons d’amor i de guerra pel diumenge dia 2 de juliol. El segon concert serà el següent diumenge, dia 9 de juliol, a Santa Maria de les Franqueses, amb ‘Blues al capvespre’, i anirà a càrrec de Big Mama Montse i Sister Marion, que interpretaran a ritme de blues.

El dia 16 de juliol se celebrarà el tercer concert, ‘Esgarrapant la nit’, en el qual el tenor David Alegret i el compositor Eduard Iniesta interpretaran versos de poetesses catalanes. La darrera proposta del Juliol de Música i Poesia d’enguany serà ‘Música i paraules de Balaguer’, amb Claudi Arimany i Eduard Sánchez a les flautes, i Pedro José Rodríguez al clavicèmbal, els quals interpretaran obres dels germans Pla. D’altra banda, també es farà la lectura de poemes de Núria Miret en homenatge a Josep Vallverdú.