L’escriptor Ramon Besora dona fotografies de Pere Formiguera a la biblioteca de Balaguer

L’autor és el padrí de l’edició d’enguany de l’Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat de Balaguer que se celebra aquest cap de setmana amb un gran nombre d’activitats

Algunes de les fotografies de Pere Formiguera cedides per Ramon Besora a Balaguer ©PaeriaBalaguer
photo_camera Algunes de les fotografies de Pere Formiguera cedides per Ramon Besora a Balaguer ©PaeriaBalaguer

Una part de l’obra del fotògraf barceloní Pere Formiguera llueix des d’aquest dijous a les parets de la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer gràcies a la donació de Ramon Besora, escriptor i padrí de la 8a edició de l’Encontats.

Ramon Besora en el moment de la donació de la col·lecció de Pere Formiguera ©PaeriaBalaguer
Ramon Besora en el moment de la donació de la col·lecció de Pere Formiguera ©PaeriaBalaguer

Les imatges donades pertanyen a una sèrie realitzada l’any 2000 i fan referència a l’acció de llegir. El fotògraf retrata persones de diferents edats gaudint de la lectura, motiu pel qual Besora ha cregut oportú cedir les fotografies a la biblioteca balaguerina.

Ramon Besora ha rebut diversos premis nacionals i internacionals per la seva tasca en la literatura i la pedagogia infantil.

L’autor de la col·lecció, Pere Formiguera, era llicenciat en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i fou membre del Departament de Fotografia de la Fundació Joan Miró. Les seves obres s’han pogut veure en espais com el MOMA de Nova York, la Polaroid Collection de Cambridge o el Fonds Nationaux d’Art Contemporain de París.

Pel que fa a l’Encontats, aquest dimecres va encetar la vuitena edició amb una jornada professional dirigida a bibliotecàries sota el títol Qui parla i qui mira? El com i l’estona de l’àlbum il·lustrat. Les activitats continuen avui amb la presentació del projecte Zoo Il·lustrat amb la creació d’un mural sobre les lletres del grup valencià i la programació s’estendrà tot el cap de setmana amb espectacles, tallers, mercat de llibres i altres activitats que es poden consultar en aquest enllaç.