La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer oferirà préstecs de Jocs de Taula

Redacció | Foto: balaguer.tv

A partir del dilluns 19 de desembre la Biblioteca Margarida de Montferrat ofereix una àmplia selecció de Jocs de taula per endur-se en préstec a casa.

El motiu pel qual s’ofereixen jocs de taula en préstec és principalment perquè són una eina fonamental en l’aprenentatge, a més de proporcionar diversió i interrelació entre els participants,  potencien habilitats cognitives, motrius i relacionals. Les activitats a l’aire lliure poden estar condicionades per diversos factors, i per aquest motiu cal pensar en alternatives per gaudir en família i tenir entretinguts als més petits, i no tan petits de la casa. En aquest context, els jocs de taula es presenten com una solució perfecta, ja que no només són divertits sinó que a més ens comporten tot un seguit de beneficis: ensenyen a respectar les normes, milloren la capacitat d’anàlisi, impulsen la cooperació, ajuden a tolerar la frustració, i desenvolupen la capacitat resolutiva.

Hi ha molts tipus de jocs de taula, per a totes les edats, per a desenvolupar diferents capacitats i per a estimular els interessos diversos de cada nen o nena. Però tots tenen una cosa en comú: són tant divertits com beneficiosos!

Les biblioteques, com a espais d’interacció social i comunitària, són també espais de joc, ja que els jocs de taula són un element cultural de primer ordre. Les biblioteques tradicionalment no han estat concebudes com a tals espais de joc (per força, diferents dels espais de lectura), de manera que encara farà falta molt de treball per a aconseguir aquesta plena adequació o transformació, però el primer pas és oferir el servei de préstec d’aquests jocs.

Quant a la normativa per al préstec: hi ha jocs molt variats i per a diferents edats (des de 3 fins a 99 anys) i que us deixaran en préstec 1 joc per família durant 15 dies.

La Biblioteca disposa de més de 50 jocs que estan a l'abast de qualsevol persona que vulgui aprendre i divertir-se a la vegada.