La biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer reobrirà dilluns amb els serveis adaptats a la Covid

Text: Redacció / Foto: Paeria de Balaguer

La biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer tornarà a recuperar una certa normalitat a partir de dilluns vinent dia 14 de setembre amb la reobertura al públic després d'uns mesos de molta feina interna per tal de reestructurar els serveis i adaptar-los a les mesures de seguretat i higiene per la pandèmia de la Covid-19.

Així, es reduiran els punts de lectura per garantir la distància entre persones, es limitarà l’accés lliure als prestatges en algunes seccions excepte per al préstec, serà obligatòria la desinfecció de les mans abans de tocar qualsevol material, es limitarà l’estada a l’equipament a un màxim de dues hores i només es podrà consultar en ordinadors amb cita prèvia. A més, es mantindrà el període de quarantena (de 48 hores) per als servei de préstec i els documents consultats a sala.

Les restriccions més importants afectaran a la secció infantil i a la de les revistes i diaris. Pel que fa a la primera, s’han preparat lots de llibres per edats i s’exposaran les novetats per facilitar la tria. No es permetrà la lectura a la biblioteca i tampoc es reservaran taules per fer deures o treballs en grup. Pel que fa a la secció de revistes i diaris, no es permetrà la lectura a sala tot i que es podran agafar en préstec.

D’altra banda, està previst que durant el mes d’octubre s’iniciïn els clubs de lectura.

L’horari de la biblioteca Margarita de Montferrat de Balaguer serà el següent: Dilluns tarda, de 15:30 a 20 hores; de dimarts a divendres matí, de 10 a 13:30 hores i tarda, de 15:30 a 20 hores, i dissabte matí, de 10 a 13:30 hores.