La Festa de Carnestoltes de Balaguer comptarà amb ball de nit al pavelló Molí de l'Esquerrà

Cartell: Paeria de Balaguer.

La Festa de Carnestoltes de Balaguer comptarà finalment amb ball de nit el dia 26 de febrer al pavelló Molí de l'Esquerrà.

Així ho ha decidit la Paeria i ho ha avançat aquest dimecres el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal. Segons Vidal, la decisió s'ha pres després que el Govern català hagi anunciat la reobertura del sector de l'oci nocturn a partir de l'11 de febrer. Vidal ha qualificat el fet de "magnífica notícia pel que representa de retorn a la normalitat i tenint en compte que estem en una fase pandèmica decreixent".

El ball de Carnestoltes serà amenitzat pels grups Hao Band i Band The Cool i tancarà la nit el dj Loka Caro. Comptarà també amb el tradicional concurs de disfresses, tant en la modalitat individual com de parella amb els seus corresponents premis. Per a la modalitat individual hi haurà un primer premi de 100 euros, un segon de 75 i un tercer de 50 euros. En la modalitat de parella, els premis seran de 200 euros per al guanyador, de 150 per al segon classificat i de 75 per al tercer.

Per tal de participar en el concurs cal inscriure's a la pàgina web i confirmar l'arribada a la zona corresponent del pavelló, on es donarà un número de participant. La inscripció serà des de mitjanit a la 1.30 h de la matinada.

Prèviament al ball i concurs de disfresses de nit, tindrà lloc la tarda del dissabte la primera de les rues del Carnestoltes del Congre d'aquest 2022. Es tracta de la “rua Jove” que sortirà del carrer Noguera Pallaresa i que estarà dinamitzada per grups de percussió locals, grups d’animació i la carrossa de la Reina i el Rei Carnestoltes.

En l'edició d’enguany el format s’actualitza i s’ha organitzat un concurs de disfresses de comparses, on aquestes, prèvia inscripció, podran lluir les seves disfresses i guanyar premis en metàl·lic. Aquestes comparses cal que tinguin un mínim de 6 persones de 15 anys o més, tot i que també hi poden participar infants. Un cop arribada la rua a la plaça del Mercadal, les comparses inscrites al concurs pujaran una per una a dalt de l’escenari on podran lluir la seva disfressa durant 30 segons. En finalitzar l’espectacle del “Jorge de la Suerte” es farà l'entrega a les comparses guanyadores.

I ja el diumenge al matí, com els darrers anys, es realitzarà la “rua Infantil” que també anirà des del carrer Noguera Pallaresa fins a la plaça del Mercadal, on també se celebrarà el concurs de disfresses de comparses infantil i el concurs de vehicles amb remolc. A diferència d’altres anys, enguany no hi haurà subvencions a carrosses ni concurs de carrosses.

Un cop arribin les comparses a la plaça del Mercadal la festa continuarà amb el concert del grup “Pop per a xics” i després tindrà lloc l’entrega dels premis dels concursos infantils.

Les inscripcions als concursos cal dur-les a terme a la web, per telèfon al 973 451 555 o presencialment al casal Lapallavacara abans del dia 21 de febrer.  Es poden consultar les bases dels concursos a la web. Aquest any, d'altra banda, no se servirà la tradicional Olla del Congre, que dona nom a la festa, per minimitzar al màxim el risc de contactes.