La Fira Artesana d’Àger donarà a conèixer per primera vegada la geganta del municipi

Redacció | Foto: Aajuntament d'Àger

La 25a Fira Artesana d’Àger, que torna del 3 al 5 de desembre, servirà per donar a conèixer, per primera vegada, la geganta del municipi d’Àger, que encapçalarà una rua durant l’acte inaugural d’aquest diumenge, 4 de desembre. Es tracta de la primera geganta que té Àger, i que ha estat obra de l’artista balaguerina Cristina Colillas.

Aquest dijous l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, acompanyada de la diputada Rosa Maria Perelló i del regidor del consistori Jordi Farré, han detallat els aspectes més importants d’aquesta fira en una presentació que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida i en la qual s’han donat a conèixer la vintena d’actes que serviran per commemorar el quart de segle de la Fira Artesana d’Àger.

El certamen d’enguany també creix pel que fa al nombre de parades, i està previst que una trentena d’artesanes i artesans omplin els carrers del municipi. Igualment, l’alcaldessa d’Àger ha celebrat el fet que any rere any creix el nombre de dones artesanes que hi participen.

Com a novetat, aquest any es durà a terme un acte inaugural de la Fira, que està previst per aquest diumenge a les 11.30 hores, i comptarà amb un espectacle de la companyia NTlades de Sort, gegants, capgrossos i l’actuació del grup d’acordions diatònics, així com la presentació de la geganta. Igualment, dissabte, a les 12 hores, s’inaugurarà un banc vermell en memòria de totes les dones que ha enterrat la violència masclista, davant de l’Escola Andreu Farran, i que romandrà al municipi indefinidament. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que es tracta d’una acció que “té per objectiu conscienciar la població al voltant de les violències masclistes i la necessitat d’erradicar-les”.

Entre els actes musicals d’aquesta fira, destaca el concert de Xarim Aresté, dissabte a les 19 hores al Local Social d’Àger, que farà una actuació especial. Xarim Aresté (veu i guitarra elèctrica) anomenat també per la crítica com el geni de Flix, oferirà un concert en format acústic, en un espai pròxim i un ambient intimista molt escaient a la seva proposta artística. També destaquen l’actuació de Vi Blanc, al vermut musical de diumenge, i l’actuació del grup musical Jalaysa, que acomiadarà el certamen dilluns a la tarda, entre altres.

La fira també comptarà amb activitats en família, com el globus captiu gratuït i els jocs de diumenge i de dilluns; activitats literàries com un recital de poesia i la presentació de l’obra de Ramon Pelegrí, així com activitats de temàtica nadalenca, ja que dilluns està previst inaugurar l’arbre de Nadal fet per l’Associació de dones de la Vall d’Àger. Durant tota la fira, també hi haurà exposicions, visites guiades i tallers gratuïts.

Durant la presentació, també s’ha destacat l’àmplia col·laboració de les entitats d’Àger en el certamen. L’associació de joves, acabada d’inaugurar, s’encarrega de fer un vermut popular; la de dones, amb el muntatge de l’arbre; l’AMPA, amb el servei de bar, i bona part de les associacions del poble s’han implicat a través de les exposicions i tallers.