La Noguera impulsa una campanya per fomentar la recollida de l'oli usat

Text: Redacció / Foto: Consell Comarcal de la Noguera

La comarca de la Noguera iniciarà una campanya per fomentar la recollida de l'oli usat a partir del mes de març. Sota el lema 'El teu oli ens fa moure', la campanya consistirà en repartir per cada municipi dels ajuntaments participants un embut, que ha de servir per introduir l'oli usat en una ampolla de plàstic, i un díptic informatiu sobre els perjudicis que ocasiona llençar l'oli usat de manera no selectiva i com desprendre-se'n d'una manera respectuosa amb el medi ambient.

Segons el municipi, les ampolles d'oli es recolliran porta a porta o bé s'hauran de dipositar en uns contenidors habilitats per a l'ocasió. No s'admetran olis i greixos animals ni olis minerals de cotxes i maquinària, que s'han de dipositar directament a la deixalleria.

Els impulsors de la campanya són l'empresa d'inserció Troca, la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera i de moment s'hi han adherit els ajuntaments de Balaguer, Albesa, Artesa de Segre, Ponts, la Sentiu de Sió, Térmens i Vallfogona de Balaguer. Precisament, Troca contractarà una persona que s'encarregarà de repartir els díptics i els embuts i posteriorment recollirà l'oli usat.

La campanya forma part de les actuacions que duen a terme les institucions de la Noguera per millorar els índexs de recollida selectiva a la comarca.

La presentació ha tingut lloc aquest dimarts 23 de febrer al Parc de la Transsegre de Balaguer. Hi han participat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal; el president del Consell de la Noguera, Miquel Plensa; la responsable de Troca, Imma Escolà, i els alcaldes de la Sentiu de Sió, Josep Torres; Vallfogona de Balaguer, Xavier Castellana, i Toni Sala, regidor de Ponts, que han coincidit en la necessitat de reduir la contaminació de l'aigua i els problemes d'embussos en desguassos d'edificis i depuradores. També han celebrat la creació d'un lloc de treball per a una persona en situació de vulnerabilitat, que s'encarregarà de repartir els díptics i els embuts i després de recollir l'oli.