La paera de promoció econòmica de Balaguer assisteix a les Jornades 'Construint les Apeu' a Sant Boi de Llobregat

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

La paera de Promoció Econòmica i Ocupació, Ester Guarné i la tècnica Antonieta Martínez han assistit a les ‘Jornades Construint les APEU. Estat de la situació, problemàtiques i mesures d’impuls’ a Sant Boi de Llobregat. Les jornades estan organitzades per Focalizza. Comerç i desenvolupament local i Sant Boi Comerç, i compten amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

En aquestes jornades es pretén analitzar l’estat actual de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU), així com les situacions i les problemàtiques que cal resoldre per a fer d’aquest model un projecte de futur per a Catalunya. Les APEU tenen com a finalitat la millora de la competitivitat de les àrees d’alta concentració comercial i de serveis delimitades prèviament, a partir de la concertació programada de la col·laboració público-privada entre les administracions locals i els agents socioeconòmics implicats en el desenvolupament de les centralitats comercials urbanes. També pretenen consolidar un model de ciutat compacta i mediambientalment eficient, incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació.

La trobada ha començat amb la benvinguda per part de la regidora de Comerç de Sant Boi, Elisabet Latorre, que seguidament ha donat pas a Oriol Cesena, director de la consultora Focalizza, consultoria especialitzada en la promoció i dinamització del comerç urbà, el màrqueting i l’assessorament comercial. Després de la pausa es proposen debats entre diferents poblacions de Catalunya, com Berga, el Portús i Mataró, Sant Boi, Olot i Platja d’Aro, amb diferents qüestions com quins passos cal seguir per a la creació d’una APEU, o com és el treball transversal de col·laboració i lideratge comercial.

La jornada comptarà amb diferents agents del sector tant públic com privat, com són Jordi Torrades, director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya; Miquel Piñol, director General de Comerç de les Illes Balears; Agnès Russiñol, directora de la CCAM; Xavier Orcajo, president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga; Luisa Macias, regidora de Promoció Econòmica i Turisme; Núria Moreno , regidora d'Urbanisme, Promoció de ciutat i Comerç de Mataró; Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d'Aro; Joan Ros, president de l'Associació de Comerciants de Sant Boi de Llobregat; o Gemma Canalias, regidora d’Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot.