La Paeria de Balaguer contempla implementar el funcionament de les Caldes de Montbui

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

Ahir dilluns dia 9 de gener membres del govern municipal van fer una visita institucional a l'Ajuntament de Caldes de Montbui, per tractar diferents temes que s’estan treballant des de la Paeria de Balaguer.

La delegació institucional, formada per Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer; Xavier Castellà, paer de Medi, Sostenibilitat i Salut; Ester Guarné, paera de Promoció Econòmica i Ocupació; i Kevin Bruque, paer de Govern Obert, Serveis municipals i Afers Socials, va estar encapçalada per Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Martín, regidor d'Acció Climàtica, i la Primera Tinent d'Alcalde, Núria Carné.

La delegació de la Paeria de Balaguer va visitar l'Ajuntament de Caldes de Montbui per obtenir informació sobre com estan treballant des de la Comunitat Energètica Local de Caldes de Montbui, i per poder implementar aquesta mesura a la ciutat de Balaguer.

Actualment, l'Ajuntament de Caldes de Montbui és capdavanter a l'Estat en l'àmbit de les comunitats energètiques locals, i a Catalunya té la capacitat més gran de plaques solars instal·lades al municipi. La ciutat té un centenar de famílies que ja han començat a descomptar de la seva factura de la llum el rendiment energètic de les plaques solars instal·lades a cobertes d’equipaments municipals, fet que els ha permès reduir fins a un 50% la factura de la llum i, pròximament, podran incorporar un model híbrid amb finançament públic i privat per augmentar la seva capacitat.

La Paeria ja ha adjudicat la primera instal·lació de plaques fotovoltaiques que permetrà generar una potència de 50,5 kWp i que tindrà un cost de 47.574,06 €. Aquesta nova instal·lació permetrà abastir l'energia elèctrica que consumeixen els edificis d'Inpacsa, la llar d'infants dels Putxinel·lis i el Gaspar de Portolà. Pròximament, es farà una segona instal·lació amb una potència prevista de 97,7 kWp al Pavelló del 1r d'Octubre.

Si tot va bé, amb aquesta iniciativa, la Paeria de Balaguer podrà iniciar el camí cap a la creació de la Comunitat Energètica Local de Balaguer. Prèviament, caldrà fer totes les passes per poder tirar endavant aquest ambiciós projecte.