La Paeria de Balaguer obre el Registre d'Entitats de Participació Ciutadana

Text: Redacció / Foto: Paeria de Balaguer

La Paeria de Balaguer ha obert el Registre d'Entitats de Participació Ciutadana perquè les associacions de la ciutat s'hi puguin inscriure. El paer de Participació, Kevin Bruque, ha explicat a Ràdio Balaguer que el Registre es va obrir durant el gener i ja es va informar a les entitats perquè s'hi poguessin inscriure. L'objectiu, segons Bruque, és "identificar el teixit associatiu de la ciutat per tenir-ne una imatge fidel i treballar d'una manera íntegra i correcta".

El Registre d'Entitats també pretén dotar la Paeria de Balaguer d'informació fiable sobre el número d'entitats que actuen en l'àmbit del municipi, la seva tipologia, el número de socis i altres dades però també "conèixer els projectes que desenvolupen, quines necessitats tenen i quins són els seus objectius per poder dur a terme determinades iniciatives i donar-los un acompanyament i suport clars", ha destacat Bruque.

Un cop registrades les diferents entitats, la Paeria engegarà un procés participatiu per crear, d'acord amb les seves inquietuds i interessos, una oficina de suport.

La inscripció en el Registre comportarà per a les entitats i associacions el reconeixement d'un seguit d'avantatges i drets com ara rebre subvencions, utilitzar les instal·lacions municipals i rebre informació de la Paeria. Per accedir a tot plegat, les diferents entitats tindran el deure de registrar-se i presentar tota la informació que se'ls requereixi. Segons Bruque, "es tracta que hi hagi una interlocució clara entre la Paeria i les entitats i viceversa, per la qual cosa cal ordenar-ho tot i que les entitats siguin partícips dels canvis i noves estructures que pugui posar en marxa el govern municipal".

El Registre d'Entitats va quedar aprovat de forma definitiva el mes d'octubre passat.

Abans de portar a aprovació aquest Reglament, i per tal que les diferents associacions de Balaguer hi poguessin dir la seva, l'equip de govern va posar en marxa durant deu dies del mes de juliol una consulta pública prèvia.