La Paeria de Balaguer presenta els actes del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de Violència contra les Dones 

Redacció | Foto: stec.es

Les àrees d’Igualtat, Joventut i Esports de la Paeria de Balaguer han organitzat conjuntament diversos actes per al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra anualment el dia 25 de novembre.

En aquest sentit, s’han dut a terme propostes de manera transversal, adreçades a diferents col·lectius de la ciutadania de Balaguer.

Els actes previstos començaran amb una jornada dedicada a les dones emprenedores, organitzada des del Centre d’Empreses Innovadores, el dia 5 de novembre, titulada Enterprising Women Lab.

Una altra de les activitats previstes és un Cicle de teatre-fòrum de tres sessions diferents, les quals aniran dirigides als centres educatius de la ciutat, i més concretament a l’alumnat d’educació secundària. Dins el mateix cicle es farà una quarta sessió oberta a tota la ciutadania, el dia 18 de novembre a les 19.30 h, i que porta per títol “Escolta’m. Prevenció de violències de gènere a les relacions familiars.”

La següent activitat prevista és un Taller de defensa personal per a dones, que anirà a càrrec de Jonatan Fornier, instructor del Gimnàs 43, que es farà el dia 19 de novembre a les 17 h al Casal Lapallavacara i que s’ofereix de manera gratuïta des de l’àrea de Joventut.

Un dels actes principals és la 10a edició de la Cursa de la Dona, que començarà a la plaça del Mercadal a les 11 h del matí i que tindrà uns cinc quilòmetres de recorregut, i que està organitzada des de l’àrea d’Esports de la Paeria.

En aquest mateix context entre el 21 de novembre i el 2 de desembre es podrà visitar al vestíbul de la Casa de la Paeria una exposició de caràcter divulgatiu, que du per títol “Fotoperiodistes. Mirades a les violències masclistes arreu del món.”

Finalment, el mateix dia 25 de novembre es farà una presentació de la Guia de recursos d’atenció a les violències de gènere, que es posarà a disposició per a la consulta de la ciutadania. Seguidament, es llegirà el manifest de l’Institut Català de la Dona a la plaça del Mercadal, i es farà un minut de silenci en record de les víctimes de la violència de gènere.