La Paeria de Balaguer publica la convocatòria per les Beques de Suport a la Creació

Redacció | Foto:

La Paeria de Balaguer, a través de l’Institut Municipal Progrés i Cultura, convoca unes beques destinades a fer possibles projectes de creació cultural, de recerca i d’innovació en l’àmbit de la cultura i de l’educació. La finalitat d’aquestes beques és la de promoure iniciatives i projectes que contribueixin a fomentar la creació a la ciutat de Balaguer i promoure projectes que ajudin a explicar la ciutat i el seu entorn des de diferents disciplines artístiques.

Amb aquest objectiu es convoquen les línies de beques següents: Suport a la creació artística; Projectes d’innovació i recerca en espais patrimonials i en acció cultural comunitària; i Residències artístiques. Projectes d’arts escèniques.

D’aquestes línies d’ajuda se’n podran beneficar totes les persones que compleixin els requisits indicats a les bases, les quals es poden consultar a cultura.balaguer.cat. El termini per presentar els projectes finalitza el dia 9 de gener de 2023.

Pel que fa als beneficis que poden rebre els projectes presentats, aquests rebran suport logístic amb el material de la Paeria de Balaguer, així com la possibilitat d’utilitzar espais i equipaments municipals, sempre que el projecte ho requereixi i prèvia sol·licitud específica; també suport tècnic per part dels tècnics de la Paeria com a ajuda en el desenvolupament del projecte, sempre que el projecte ho requereixi i prèvia sol·licitud específica; i finalment suport per a la difusió cap a professionals del sector, premsa i públic en general; i per la gestió de reserves, acollida del públic, i altres necessitats en aquest sentit.

El jurat premiarà els projectes que tinguin major puntuació d’acord amb els criteris de valoració establerts a les bases.

Les beques estaran dotades amb un màxim de 1.000 euros per proposta. L’import dels premis estarà subjecte a les retencions i tributacions que estableixi la legislació fiscal vigent.

Quant a les propostes de participació, les persones interessades a presentar la seva candidatura han d'emplenar el formulari de la convocatòria i acceptar les condicions específiques del programa Suport a la Creació.

Els projectes becats de les Beques de Suport a la Creació seran presentats en qualsevol dels certàmens organitzats per l’Àrea de Cultura dins de l’any de la convocatòria, sempre que els comissaris del festival ho considerin oportú. La Paeria de Balaguer es reserva l’opció de programar una exposició per presentar-los a la ciutadania.