La Taula d’Entitats de Balaguer lliura el premi del Concurs de Suggeriments Solidaris 2022 a l'Associació Reintegra

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Noguera

La Taula d’Entitats de Balaguer ha lliurat el premi del Concurs de Suggeriments Solidaris 2022 a l’entitat guanyadora Associació Reintegra, un total de 938 € recaptats amb la rifa de la Cistella Solidària.

El projecte que l'Associació Reintegra va presentar al concurs és “Embarcats (Teatre Social)”, que s’adreça a persones migrades amb dificultats per aconseguir una situació de regulació administrativa al nostre territori i que compta amb la col·laboració de la Companyia de Comèdies Crisi Perpètua.

“Embarcats” crea un espai de treball escènic on fer visible i poder reflexionar sobre la realitat i les dificultats que viuen les persones migrades un cop arriben al nostre territori, especialment les relacionades amb els “papers”, imprescindibles per iniciar una vida independent, autònoma i de creixement.

El projecte es planteja un doble objectiu: per una banda, impactar en la societat i denunciar aquesta realitat i, per l’altra, representar una obra de teatre amb persones migrades que permeti generar i recaptar fons suficients per després oferir cursos de català a les persones que, per manca de documentació, no poden accedir a altres formacions.

Els diners del premi es destinaran a la redacció de l’obra, el procés de càsting, direcció de l’obra de teatre, escenificació i atrezzo.

Recordem que l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Acció Comunitària, dinamitza la Taula d'Entitats de Balaguer, i juntament amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer organitza cada any la Fira d’Entitats a Balaguer, que aquest any ha arribat a la 22a edició i ha comptat amb la participació de 50 entitats.