L’Ajuntament d’Àger i la UAB signen un conveni per crear un campus d’arqueologia a la Vall d’Àger

Redacció | Foto: Ajuntament d'Àger

L’Ajuntament d’Àger ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l’objectiu de crear el Campus d’Arqueologia UAB Vall d’Àger, que permetrà la docència de camp de graus, màsters i doctorats impartits per la UAB de l'àmbit de l’arqueologia a les instal·lacions de l’Ajuntament d’Àger, així com facilitar les activitats de recerca i el desenvolupament científic en el camp de l'arqueologia i del patrimoni.

Han signat el conveni l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, i el rector de la UAB, Francisco Javier Lafuente. L’acord, que permetrà la recerca arqueològica a Àger, tindrà una durada de quatre anys, i serà prorrogable fins als vuit anys. D’ara endavant, el consistori d’Àger garantirà al personal acadèmic i a l’alumnat de la UAB l’accés i l’ús de les instal·lacions i els serveis municipals, mentre que la universitat es responsabilitzarà de la realització de la docència de les pràctiques de camp del grau d'Arqueologia, màsters o doctorats al municipi.

En concret, la col·laboració consistirà en la realització de les pràctiques de camp del grau d'Arqueologia i de treballs arqueològics, especialment al jaciment arqueològic de Santa Coloma, tot i que, a causa de la gran riquesa arqueològica de la Vall d’Àger, no es descarta que hi hagi altres jaciments arqueològics que puguin suscitar interès.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Àger referma encara més el seu interès a promoure les activitats docents i de recerca al conjunt de jaciments arqueològics reconeguts i no reconeguts de la Vall, que atorguen valor al patrimoni del municipi i contribueixen al seu desenvolupament econòmic, social i cultural. El Campus d'Arqueologia UAB Vall d’Àger estarà al servei de tota la comunitat científica nacional i obert a la col·laboració internacional en l'àmbit de la recerca.

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que la creació d’aquest campus farà possible la investigació i el desenvolupament científic en el camp de l'arqueologia i el patrimoni, i es convertirà en una eina essencial en la formació dels i les estudiants. A més a més, per a Burgués, serà un element dinamitzador del patrimoni arqueològic del municipi i contribuirà a promoure la recerca arqueològica al conjunt de jaciments arqueològics reconeguts i no reconeguts de la Vall d’Àger, com a espai de referència en els diferents àmbits.