L’Ajuntament d’Àger ha oferun total de cinc activitats amb motiu de la reivindicació del 8M

Redacció | Foto: Ajuntament d'Àger

Amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament d’Àger va organitzar cinc activitats per fer suport a la reivindicació i lluita de la igualtat de gènere. “Hem ofert aquestes activitats amb l'objectiu de reivindicar la igualtat entre dones i homes i per a reconèixer, en especial, la gran feina de les dones del nostre municipi. Hem recorregut un llarg camí, però encara hi ha molt per fer”, explica l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués.

El programa d’actes va iniciar el passat dimecres, 8 de març, amb la projecció d’una la pel·lícula, al Local Social del poble, a les 18 h, organitzada per la biblioteca Amèlia Claverol. I divendres, 10 de març, va tenir lloc la xerrada ‘Què puc fer jo per prevenir el càncer?’. La conferència va iniciar-se a les 19 h al mateix Local Social i està organitzada per l’Associació Contra el Càncer de Lleida.

Les activitats van continuar el cap de setmana amb la xerrada ‘Sol Pèlvic, manteniment i exercicis’, impartida per l’entrenador persona, Àngel Bautista aquest dissabte, 11 de març a les 17.30 h al Local Social d’Àger. A més a més, al mateix dia, es va dur a terme la col·locació d’un banc vermell al poble de La Règola, en record de les dones que van morir en mans de qui deien estimar-les.

Lliures i sense por

L’exposició “Lliures i Sense Por” arriba a la Biblioteca Amèlia Claverol d’Àger del 7 de març fins al 17 de març. Comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat.

La proposta consta de 9 plafons i està pensada com a recurs formatiu per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines són les causes, i què es pot fer davant situacions de violència.