L’Oficina Jove de la Noguera programa un taller sobre prevenció de conductes suïcides

Redacció | Foto: desansiedad.com

L’Oficina Jove de la Noguera del Consell Comarcal ha organitzat per al 9 de setembre al Casal Lapallavacara de Balaguer (a les 19.00 h) un taller gratuït centrat en la prevenció de conductes suïcides. El taller es durà a terme com a resposta al fet que la conducta suïcida és un fenomen molt present entre els joves i perquè es preveu que encara vagi en augment en els pròxims anys. Segons les últimes dades oficials, entre els joves de 15 a 29 anys, a Catalunya, el suïcidi és la segona causa de mort i la primera de mort no natural, per davant dels accidents de trànsit. L’any 2020 es van suïcidar 556 persones a Catalunya, de les quals 62 eren menors de 19 anys. Són dades preocupants que es combinen també amb la necessitat de visibilitzar aquesta problemàtica i de treballar perquè deixi de ser tabú i desconegut.

El taller, sota el nom de “Troba les ganes de viure”, anirà a càrrec de la psicòloga i psicoterapeuta Cèlia Camarasa i tindrà dues hores de durada. La sessió, dirigida a joves, però també oberta a tots els públics, combinarà una primera part vivencial centrada en experiències i una segona part més teòrica, focalitzada a donar eines i recursos preventius per evitar conductes suïcides, tant per a les víctimes com per a les persones que les envolten. Segons Camarasa, “el taller vol donar eines per trobar un sentit a la vida. Si descobrim què és el que ens agrada o el que ens fa gaudir ja haurem fet un gran pas endavant per posar fre a qualsevol temptativa de suïcidi”. El taller coincideix amb la commemoració, el 10 de setembre, del dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.

El taller compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Lleida.