L'ofrena i el repic de campanes enceten les festes del Sant Crist de Balaguer

Els infants de les escoles del municipi i la gent gran participen de la crida a festes des de l'esplanada de la basílica del Sant Crist amb la participació dels gegants i de diferents grups d'animació
Els gegants i els infants han participat de l'inici de Festa Major a Balaguer ©PaeriadeBalaguer
photo_camera Els gegants i els infants han participat de l'inici de Festa Major a Balaguer ©PaeriadeBalaguer

Balaguer va començar aquest dimecres els actes de celebració de les Festes del Sant Crist. L'inici de la jornada va comptar amb la participació dels infants de la ciutat dels diferents centres educatius amb la cercavila des de la plaça del Mercadal fins al santuari acompanyats dels gegants i l'animació d'Estrella Band i Més Tumàcat.

A les 11 del matí ha tingut lloc la primera ballada de Gegants de les festes a l'esplanada del Sant Crist

Després de l'ofrena floral de la gent gran, a les 12 del migdia tinguè lloc el repic general de campanes anunciant l'inici de la Festa Major.

A dos quarts de nou del vespre, Jesús Agelet va llegir el pregó de festes des de la Paeria de Balaguer tancant així la primera jornada de la Festa Major. Nascut a Balaguer el 1954, la trajectòria d’Angelet inclou obres de teatre, pel·lícules i sèries televisives.

Les activitats continuen aquest dijous amb la representació de l’arribada del Sant Crist a Balaguer, a càrrec de les Germanes Clarisses. Els actes més multitudinaris tindran lloc durant el cap de setmana amb diferents activitats de cultura popular i els concerts de The Tyets (divendres 10) i Els Catarres (dissabte 11).