Els mags Francis Zafrilla i Jeff Toussaint caps de cartell de Montgai Màgic 2023

El certamen tindrà lloc del 5 al 8 d'octubre, en 13 punts diferents del municipi
Imatge d'arxiu de la Fira de la Màgia al Carrer, Montgai Màgic. © Ajuntament de Montgai
photo_camera Imatge d'arxiu de la Fira de la Màgia al Carrer, Montgai Màgic. © Ajuntament de Montgai

La Fira de la Màgia al Carrer, Montgai Màgic, que arriba a la seva quinzena edició, se celebrarà en 13 punts diferents del poble, del 5 al 8 d'octubre. El certamen oferirà quatre dies intensos de màgia amb més d'una cinquantena de mags que encapçalaran un centenar de funcions durant tot el cap.

Els carrers i els places de Montgai plens de gent gaudint dels espectacles de màgia de la Fira de la Màgia de Carrer, Montgai Màgic. © Ajuntament de Montgai
Els carrers i els places de Montgai plens de gent gaudint dels espectacles de màgia de la Fira de la Màgia de Carrer, Montgai Màgic. © Ajuntament de Montgai

Com ja és tradició, començarà dijous amb una jornada escolar dedicada a uns 430 alumnes d'entre 3 i 12 anys i 65 professors/es procedents d'escoles rurals de la zona. Seguirà el divendres amb la sessió de màgia solidària adreçada a persones amb discapacitat, que s'organitza conjuntament amb la federació ALLEM i a la qual assistiran unes 180 persones i monitors d'una desena de centres de Lleida. Les dues jornades comptaran amb tallers i espectacles de la mà de Mags per l'Esperança.

Durant el cap de setmanade les 10 h del matí i fins passada la mitjanit, els carrers i les places del municipi de Montgai s'ompliran d'il·lusió amb els mags i els seus jocs, varetes i txisteres.

La inauguració oficial tindrà lloc dissabte 7 a les 18 h, i seguidament es portarà a cap l'espectacle estrella de la festa. Tots dos aniran a càrrec del mag Francis Zafrilla, el qual està principalment especialitzat és la màgia còmica i la ventrilòquia.

D'altra banda, aquesta edició del Montgai Màgic continuarà amb la màgia d'inserció, dirigida a persones que es troben en un centre penitenciari, per facilitar així la normalització de la seva situació personal a la seva sortida de la presó, també tindrà lloc dissabte.

La cloenda es farà diumenge 8, a les 18 h, i anirà a càrrec de l'hipnotitzador més valorat pel públic actualment el francès Jeff Toussaint, qui amb més de 30 anys d'experiència, ha participat en diversos programes televisius d'Antena 3, com El Hormiguero o Hipnotízame.