Les terres de Ponent acullen un maridatge de vermut de Sant Jordi amb presentació literària

Cartell: Cooperativa Tres Cadires.

Ponent encara gaudeix de les celebracions de Sant Jordi degustant lletres i escoltant aromes. En quatre jornades i en quatre punts de Ponent es presenta el nou llibre Els secrets que amaga la boira, una obra inspirada en els pobles rurals de Ponent, i el vermut Caràcter 2022, ecològic i fet només amb plantes autòctones de Ponent.

Avui, la presentació doble arriba al poble de Maldà, amb la participació de l'escriptora del llibre, Maria Rocaspana, la cooperativa elaboradora del vermut, Tres Cadires, i també amb la il·lustradora del llibre, Laura Gallofré. Qui vulgui gaudir d’aquest Maridatge de Sant Jordi s’hi pot apuntar aquí.

Quasi un any després, Tres Cadires treu al mercat la segona producció del vermut artesà “Caràcter”, el primer vermut ecològic de Catalunya i el primer vermut que és un reflex del paisatge on s’elabora. I és que només conté plantes autòctones de Ponent, i el vi és de la cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges. No porta, per tant, ni cítrics ni espècies, però sí molta oliva arbequina, per exemple.

Aquesta vegada n’han ampliat la producció, comptant amb 2.400 ampolles numerades i el presenten en una gira més petita en comparació amb el 2021, on van recórrer vint localitats de tota la geografia catalana.

En canvi, enguany la presentació adopta un caire cultural: el Maridatge de Sant Jordi. Degustant lletres i escoltant aromes, el vermut Caràcter serà presentat conjuntament amb aquest llibre. A banda de la trobada d'avui a Maldà, les següents cites de presentació seran a Lleida, aquest dimecres 27 d’abril, i a Balaguer, el dijous 28 d’abril.

Els secrets que amaga la boira és un recull de relats emmarcats en diferents escenaris de les terres de Ponent, allà on creixen les plantes que conté el vermut Caràcter. Per això, la cooperativa assenyala que "és la millor parella de ball possible per aquest maridatge sensorial que transportarà l’audiència a les cases, als marges, als camps i a les històries dels pobles de Ponent d’ara i d’abans".