Montgai estrena una bibliocabina per fomentar la lectura

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Montgai va estrenar el passat cap de setmana la bibliocabina, una antiga cabina de telèfons que s'ha convertit en biblioteca. L'objectiu de la iniciativa, que impulsa Lo Carreró amb el suport del consistori, és fomentar la lectura, especialment entre els més petits i dels joves. En aquest sentit, està previst que el proper curs tinguin cura de la bibliocabina els alumnes de l'escola.

La bibliocabina està ubicada a la plaça Prat de la Riba i el passat divendres va ser visitada pel president de la Generalitat, Quim Torra, aprofitant que era al municipi per inaugurar diferents obres del Pla de Barris. A més, diumenge a l'espai cultural Lo Carreró es va organitzar una xerrada informativa per explicar el seu funcionament. A les prestatgeries de la bibliocabina hi ha una quarantena de llibres i l'objectiu és que aquests tinguin noves vides i passin d'unes mans a altres de manera que el fons bibliogràfic sigui sempre canviant, ja que els usuaris que agafin un volum de forma totalment gratuïta hauran de deixar-ne un altre a canvi.

Tant des Lo Carreró com des de l'ajuntament es demana a la ciutadania que sigui respectuosa amb aquest nou equipament que persegueix com a únic objectiu apropar la cultura.