Els municipis de Montgai i Skaer oficialment agermanats

Una de les primeres iniciatives que volen porta a terme a Skaer, és la ruta de les Paraules de Montgai, ja que pretenen de reproduir-ho al seu municipi
b6495165-a499-457d-a2b2-ab4b5ee898f7
photo_camera Fotografia grupal de les autoritats d'ambdós municipis. © Ajuntament de Montgai

Aquest passat dilluns 17 d’abril els alcaldes de Scaër i de Montgai han signat el document de compromís d’agermanament entre els 2 municipis.

El Sr. Joan-Yves Le Goff en nom del municipi de Skaer i Sr. Jaume Gilabert Torruella en nom de l’Ajuntament de Montgai, han rubricat l’acord per ficar les bases per promoure aquesta intervenció de cooperació.

IMG_1065
El Sr. Joan-Yves Le Goff i el Sr. Jaume Gilabert Torruella després designar l'acord d'agermanament. © Ajuntament de Montgai

La visita de la delegació bretona ha durat 5 dies, des del 14 fins al 18 d’abril, havent complert tots els objectius previstos.

Així han establert relacions entre l’Institut d’Agramunt i Lycèe de Skaer que té una línia d’estudi en espanyol i el d’Agramunt una línia en francès. També amb establert converses amb la ZER El Romani que agrupa els pobles de Montgai, Cubells, La Sentiu i Vilanova de Meià, per poder aprofundir en el coneixement de l’escola rural entre Catalunya i la Bretanya francesa.

Una de les primeres iniciatives que volen porta a terme a Skaer, és la ruta de les Paraules de Montgai que els ha cridat molt l’atenció i creuen que ho poden reproduir al municipi bretó.

Scaër (en bretó Skaer) és un municipi de la regió de la Bretanya, departament de Finisterre, en el districte de Quimper. Té una població d’uns 5.354 habitants.