Montgai suma 15 noves paraules a la iniciativa Les Paraules de Montgai

Redacció | Foto: Ajuntament de Montgai

Montgai ha tancat l'any amb 15 noves paraules il·lustrades per diferents façanes de les cases del municipi. Aquesta actuació entra dins del projecte Les Paraules de Montgai, impulsat per Lo Carreró de Montgai, una iniciativa a través de la qual els ciutadans i ciutadanes del poble elegeixen de forma participativa les paraules que, per a ells i elles, defineixen Montgai.

Aquesta és la 3a edició que es realitza d'aquest projecte, sumant les 15 noves paraules, ja hi ha un total de 46 paraules, cadascuna il·lustrada amb un dibuix.

Tot plegat conforma una ruta turística per la població on els visitants podran seguir-la i veure-les a les façanes de les cases que han participat en aquest projecte. Aquesta fase és finançada pel Pla d’Igualtat de la Diputació de Lleida i fons propis de l’Ajuntament de Montgai.

Algunes de les Paraules són: Pau, Farmàcia, Ferreria, Cabana, Valentia, Cooperativa… l’artista encarregat d’aquesta tercera fase és el balaguerí Jordi Tordera.

El cost total de l’actuació és de 5.800 €, on també dintre d’aquesta actuació s’han consolidat els murals existents, on la dona és la principal protagonista, ja que s'han prioritzat els noms femenins.