Neix la cursa BTT '3ermites' de la Noguera

La prova se celebrarà amb un caràcter no competitiu, el dia 22 d'octubre en les distàncies de 50, 70 i 90 km, amb un màxim de 300 participants
Presentació de 3ermites. © Diputació de Lleida
photo_camera Presentació de 3ermites. © Diputació de Lleida

Aquest mes de setembre s'ha presentat la primera edició de la ‘3ermites’, el monogràfic BTT de la Noguera, una cursa de caràcter no competitiu, que se celebrarà el dia 22 d'octubre per les ermites de Cérvoles, ubicada a l'Os de Balaguer; l'ermita de la Mare de Déu de Montalegre de Vilanova de la Sal, pertanyent al terme municipal de les Avellanes i Santa Linya, i l'ermita de Sant Jordi, situada a Camarasa.

La prova està dissenyada en tres distàncies i estarà oberta a 300 participants. Tal com ha explicat Albert Marbà, tècnic d'Esports de la Paeria de Balaguer, aquells que vulguin pujar només una ermita, el recorregut serà de 50 km; els que decideixin fer-ne dos, hauran de recórrer 70 km, i els que completin el recorregut amb les tres ermites, hauran de fer 90 km amb 2.200 metres de desnivell. Tot i no ser competitiva, sí que hi haurà tres punts on s'enregistraran cronometratges, concretament en els ascensos a les ermites.

La '3Ermites' parteix de l'‘Ermitanyos’, una prova de BTT que tenia un gran èxit i que no va poder arribar a la 25a edició a causa de diversos motius, entre ells la pandèmia.

La prova, que començarà a les 8 h des del pavelló Molí de l'Esquerrà, és organitzada pels ajuntaments d'Ós de Balaguer, Camarasa i Les Avellanes i Santa Linya, així com la Paeria de Balaguer, diversos clubs locals i compta amb la col·laboració de l'equip educatiu i estudiants del mòdul de grau mitjà d'activitats físic-esportives al medi natural de l'INS Almatà.

Hi haurà premis pel participant més jove, el més veterà i per l'entitat que més ciclistes inscrigui.