Neix el Festival Internacional de Cinema d'Àger

L'aposta del FICdÀ pel cinema social, d'autor i vocació transformadora arrenca amb 15 curtmetratges a competició

photo_camera © Festival Internacional de Cinema d'Àger
Neix el Festival Internacional de Cinema d'Àger (FICdÀ), un certamen impulsat per Silendum Films i l'Ajuntament d'Àger, que arriba amb la voluntat d'esdevenir punt de trobada cinematogràfica estival en un entorn únic del Prepirineu: el cor de la Serra del Montsec, declarada Geoparc Mundial per la Unesco, i certificada com a Reserva Starlight de baixa contaminació lumínica.

La primera edició, prevista del 20 al 23 de juliol de 2023, comptarà amb una secció oficial de quinze curtmetratges a competició, tots ells de temàtica social, que es projectaran entre sessions de cinc títols cadascuna. A la secció paral·lela Joves 72 hores competiran curtmetratges realitzats per alumnes dels centres escolars de Balaguer i Tremp que rodin els seus films en tres dies.

L'emblemàtica Col·legiata de Sant Pere d'Àger, del segle XI, serà la seu del certamen i oferirà una nova i original manera de veure el cinema: un espai singular, on els espectadors gaudiran d'una pantalla integrada en un dels conjunts més importants del romànic català.

El festival està dirigit per Albert i Marcel Carbó i atorgarà sis premis a la seva gala de cloenda, dos d'ells amb dotació econòmica: el del jurat, que integraran sis personalitats de reconegut prestigi, i el del públic, que podrà votar després de cada sessió. Les projeccions comptaran amb els equips tècnics i artístics de les pel·lícules per apropar el cinema al públic després de cada projecció.