La Paeria de Balaguer estudia instal·lar càmeres de videovigilància en alguns equipaments municipals

L'ens municipal considera aquest acte una mesura dissuasòria als actes de vandalisme contra equipaments o elements comuns de la ciutat
Cameres videovigilancia
photo_camera El centre d'Interpretació de l'Or de Balaguer que va patir desperfectes a causa d'un acte vandàlic que va tenir lloc la matinada del dissabte 29 de juliol. © Paeria de Balaguer

Després dels actes vandàlics patits el darrer cap de setmana de juliol, la Paeria de Balaguer estudia instal·lar càmeres de videovigilància en alguns equipaments municipals, com a mesura dissuasòria.

El Centre d’Interpretació de l’Or va patir el dissabte 29 de juliol destrosses a les vidrieres de la façana exterior, així com en finestres i altres zones, a causa del llançament de pedres de dimensions considerables. Per aquest motiu, juntament amb altres episodis de vandalisme a la ciutat contra equipaments o elements comuns, el govern municipal ha decidit fer front a la situació amb càmeres que dissuadeixin de cometre actes semblants. Així, des de la Paeria es valorarà quines són les zones de més risc o els punts conflictius de la ciutat, per a poder definir les millors opcions d’acord amb la normativa vigent.

El passat 1 d'agost el Centre d’Interpretació de l’Or va reobrir les portes al públic, amb l’horari de visites habituals. Les vidrieres encara no han estat substituïdes, però els safarejos i l’espai dels visitants ja estan de nou a punt.