La Paeria de Balaguer presenta una nova imatge corporativa

IMG_8238
photo_camera Presentació la nova imatge corporativa de la Paeria de Balaguer. Foto: Paeria de Balaguer

El passat dijous dia 16 de març la Paeria de Balaguer va presentar una nova imatge corporativa a través del manual d’identitat visual, el qual explica i descriu els elements constitutius d’aquesta nova marca corporativa. El manual també fa un recull ampli de les aplicacions de la marca en diverses modalitats, circumstàncies i formats.

La finalitat d’aquest document és doble. Des del punt de vista comunicatiu, pretén dotar de coherència i homogeneïtat la utilització de la marca de la Paeria de Balaguer en qualsevol suport, modalitat d’aplicació o circumstància particular en què s’utilitzi. D’altra banda, té un caràcter normatiu que afecta tots els serveis municipals sense excepció i totes les institucions, organitzacions, entitats, empreses o particulars que vulguin fer servir la marca com a element identificatiu. Així, la finalitat d’aquest manual és convertir-se en una guia pràctica i una eina de treball per a les persones amb responsabilitat en aquestes tasques.

Els elements bàsics d’identitat visual de la Paeria de Balaguer han estat tradicionalment: el símbol —l’escut— i el logotip —denominació de la institució. La marca és el conjunt format per aquests dos elements, els quals atorguen identitat visual a la Paeria. Per tant, la marca serà la imatge de representació habitual de la Paeria de Balaguer, que s’aplicarà en les seves múltiples activitats de comunicació quotidianes. Entre els casos als quals correspon la utilització del símbol s’inclouen: papereria d’ús quotidià, fullets i pòsters, anuncis administratius i promocionals, documents administratius, mobiliari urbà, objectes promocionals de tota mena, elements mòbils, publicitat i senyalització.

L’objectiu de redissenyar la marca de la Paeria neix de la necessitat d’unificar la marca Paeria de Balaguer deixant endarrere Ajuntament de Balaguer, i al mateix temps d’adaptar-se als nous formats digitals.

El nou disseny es va presentar a les instal·lacions del CEI Balaguer, i va comptar amb la presència del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal; el paer de Govern obert, Serveis municipals i Afers socials, Kevin Bruque; i el paer de Cultura, Comunicació i Turisme, Arnau Torrente.