El nou equipament esportiu està previst desenvolupar-se en la zona d'Impacsa

A diferència dels skateparks, en els que l’objectiu és l’acrobàcia, en el Pumptrack l’objectiu és la velocitat, i per tant els diferents ressalts i peraltats tenen aquesta voluntat

Visita als preparatius  del Pumptrack ©Balaguer
photo_camera Visita als preparatius del Pumptrack ©Balaguer

La Paeria de Balaguer ha iniciat els preparatius per la construcció d'un Pumptrack en la zona d'equipament d'Impacsa, un projecte en el qual el consistori hi destinarà un pressupost de 43.941 euros. Els primers treballs per poder habilitar el circuit han consistit en la neteja de la vegetació, l’anivellament del terreny, el moviment de terres necessari, que han de permetre la construcció i instal·lació del Pumptrack.

Visita als preparatius  del Pumptrack ©Balaguer
Visita als preparatius del Pumptrack ©Balaguer

El nou equipament esportiu consisteix en un circuit de dimensions habitualment petites, que es pot recórrer amb un monopatí o una bicicleta. A diferència dels skateparks, en els que l’objectiu és l’acrobàcia, en el Pumptrack l’objectiu és la velocitat, i per tant els diferents ressalts i peraltats tenen aquesta voluntat. El principi del Pumptrack és senzill, els aficionats a l'activitat han d’utilitzar la seva pròpia energia per a avançar per la pista sense pedalejar.