El planetari continuarà oferint les projeccions de l’icònic àlbum de Pink Floyd ‘The Dark Side of the Moon’

El Parc Astronòmic del Montsec és el dinamitzador principal d’una nova economia turística a l’àrea d’influència del Montsec que endreça el territori i que contribueix a generar-hi oportunitats i a revertir-ne el despoblament, ha destacat la delegada del Govern, Montse Bergès
‘The Dark Side Of The Moon’ al Parc Astronómic del Montsec ©PAM
photo_camera ‘The Dark Side Of The Moon’ al Parc Astronómic del Montsec ©PAM

El Parc Astronòmic del Montsec (PAM) inaugurarà temporada el divendres 16 de febrer, amb una programació i nous equipaments que s'han presentat aquest dijous a la delegació del Govern a Lleida en el decurs d'un acte en el qual hi han participat el president d’FGC, Toni Segarra i Barreto, la delegada territorial del Govern a Lleida, Montse Bergés, i el director del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas

"En aquests anys hem consolidat una molt bona gestió del PAM que ens lliga encara més amb l’entorn i a les seves zones d’influència, generant oportunitats, llocs de treball i ajudant a la divulgació científica. I ho fem els 365 dies de l’any amb una oferta adaptada a tots els públics i en diferents escenaris, creixent any rere any en el nombre de visitants i batent rècords d’assistència", destacava Segarra. 

Presentació temporada Parc Astronòmic del Montsec ©FGC
Presentació temporada Parc Astronòmic del Montsec ©FGC

Per la seva banda la delegada del Govern destacava que "el PAM, és el dinamitzador principal d’una nova economia turística a l’àrea d’influència del Montsec que endreça el territori i que contribueix a generar-hi oportunitats i a revertir-ne el despoblament". Bergés ha assenyalat que "Lleida és patrimoni natural per excel·lència i el cel del Montsec n’és un exemple".

El cel del Montsec des del Parc Astronómic ©PAM
El cel del Montsec des del Parc Astronómic ©PAM

Ribas, director del Parc Astronòmic del Montsec, destacava, “després de 15 anys, seguim compromesos a oferir sempre novetats emocionants per a tots els públics, i aquest any no és una excepció.  Entre elles destaca la segona fase de la renovació del planetari, que ens permetrà oferir experiències diürnes i nocturnes en 3D full dome – 360, úniques al món. Aquest avanç marca un pas gegantí en la capacitat d’immersió i interacció dels visitants, facilitant una comprensió més profunda de l’univers i fomentant la participació activa de l’audiència en les sessions”. 

Les grans cites de la temporada al Parc Astronòmic del Montsec 

Durant el 2024, hi haurà tres experiències singulars. Una és la projecció de l’icònic àlbum de Pink Floyd  ‘The Dark Side of the Moon’, en commemoració al seu 50è aniversari. El Parc Astronòmic celebra el llegat de Pink Floyd amb una experiència immersiva amb música i imatges envoltants. Continuaran les projeccions que es van iniciar el desembre passat fins al 16 de novembre d’aquest any. La segona experiència serà el Festival d’Astronomia, que se celebra anualment i enguany arriba a la seva 10a edició, on presentarà una àmplia gamma d’activitats científiques, culturals i d’oci, dissenyades per a tota la família. L’objectiu principal és divulgar la ciència a la societat i promoure el Montsec com a destinació d’astroturisme. Per últim, el cicle “Música sota les Estrelles” arribarà a la seva 14a edició, combinant una visita al Parc amb un espectacle musical d’artistes catalans. Les visites nocturnes permeten als visitants gaudir de la música en un entorn insòlit, sota el cel estrellat. 

L’Astronòmic avança cap a la neutralitat carbònica 

Parc Astronòmic del Montsec  ©PAM
Parc Astronòmic del Montsec  ©PAM

El Parc Astronòmic del Montsec fa passos significatius cap a la sostenibilitat ambiental. Adherint-se als estàndards de la norma ISO 14001 i als compromisos de Ferrocarrils a través de l’Agenda 20-30, està realitzant canvis importants per reduir el seu impacte ambiental. 

Pel que fa a la sostenibilitat, el Parc Astronòmic del Montsec està compromès a un turisme sostenible i a oferir experiències que coincideixin amb aquesta idea. Apostar per l’energia verda és una de les seves prioritats, ja que volen assegurar-se que el turisme que ofereixen sigui respectuós amb el medi ambient. “Hem instal·lat sistemes d’aerotèrmia per garantir que el nostre funcionament sigui el més sostenible possible”, destaca Ribas. Durant el 2024, deixarà enrere l’ús de calderes de gasoil, contribuint a la creació d’un entorn més sostenible i ecològicament responsable. Amb aquests canvis, l’Astronòmic aspira a ser un exemple de referència com a equipament “verd” i així contribuir al futur sostenible que tots compartim.

compartim.