Pobles Vius prepara al·legacions a l'autorització ambiental de la central de la Sentiu

Preveuen presentar una versió resumida aquest dissabte a Tornabous
Membres de la plataforma Pobles Vius presentant les al·legacions al projecte de la planta de la Sentiu ©AnnaBerga
photo_camera Membres de la plataforma Pobles Vius presentant les al·legacions al projecte de la planta de la Sentiu ©AnnaBerga

La plataforma Pobles Vius presentarà al·legacions contra l'autorització ambiental del projecte de central de biogàs de la Sentiu de Sió. La sol·licitud es troba en fase d'exposició pública des del 6 de maig i l'entitat està estudiant els incompliments del projecte per tal de presentar les al·legacions abans del 17 de juny.

Aquest dissabte 25 de maig preveuen exposar una versió resumida a Tornabous, dins la jornada Solidaritat és força. A més, oferiran una conversa amb l'autora Roser Vernet i una xerrada-debat.

Cal recordar que el setembre del 2023, Pobles Vius va presentar prop d'un miler d'al·legacions en la fase urbanística que van ser acceptades i van obligar a retornar la tramitació a la fase inicial. Ara asseguren que, en cas que l'empresa reculli la informació de nou, "podrem presentar les al·legacions pertinents".

Assenyalen que els serveis territorials d'urbanisme no han respost de forma personalitzada a totes les persones que van fer al·legacions

Per altra banda, en el comunicat emès per Pobles Vius també expliquen que l'empresa promotora de la central, La Sentiu Bioenergy SL, ha traslladat recentment el seu domicili fiscal de Térmens a Madrid.