Política Territorial publica els ajuts de 2,5 MEUR pels aiguats d'Alcanar i els incendis d'Artesa i el Pont de Vilomara

Pla obert d'un carrer de les Cases d'Alcanar, amb quasi un pam de fang. Foto del 2 de setembre del 2021 (Horitzontal).
photo_camera Pla obert d'un carrer de les Cases d'Alcanar, amb quasi un pam de fang. Foto del 2 de setembre del 2021 (Horitzontal).

Redacció | Foto: Eloi Tost (ACN)

El Ministeri de Política Territorial ha publicat les resolucions dels tres convenis amb la Generalitat per la gestió dels ajuts de 2,5 MEUR destinats a pal·liar els danys dels aiguats d'Alcanar (1 de setembre del 2021) i els incendis forestals d'Artesa de Segre-Castellar de la Ribera (15 i 16 de juny del 2022) i El Pont de Vilomara-Rocafort (17 de juliol del 2022). Les subvencions, acordades pel Consell de Ministres i gestionades per la Generalitat, es destinaran a reparar infraestructures municipals (equipaments o instal·lacions) i la xarxa viària. El conveni de major quantia (2,4 MEUR) és el destinat a les inundacions d'Alcanar, mentre que es dediquen 88.000 euros a l'incendi d'Artesa i 79.990 euros al foc del Pont de Vilomara.

Els tres convenis sumen així un total de 2.595.641 euros i serviran per cobrir un 50% de les despeses, segons l'estimació de danys. Catalunya gestiona les subvencions per catàstrofes al seu territori aplicant el conveni marc de col·laboració, de 20 de desembre del 2018. Segons el Ministeri de Política Territorial, les subvencions a la Generalitat per reparar danys de situacions catastròfiques (inundacions, incendis i nevades) ha estat de 48,7 MEUR en els darrers quatre anys.