La primavera musical irromp a Sant Pere de Ponts amb motiu del Mil·lenari

Eel programa del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts reprendrà la seva activitat amb un aplec que inclourà narració de contes i danses tradicionals, entre altres activitats.
imagen_2024-04-30_174803060
photo_camera ACORD, formació dirigida per José Beuter, i formada per Just Gospel Cor, Gospel FM i Gospel IMMA. © Associació Amics de Sant Pere.

Demà dimecres, el programa del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts rependrà la seva activitat amb un aplec que inclourà, entre altres activitats, una caminada popular amb sortida a les nou del matí des de la col·legiata de Sant Pere. Aquesta caminada, organitzada per l’Associació contra el Càncer de Ponts i pobles veïns, culminarà amb la descoberta d’una placa explicativa a la necròpolis medieval del temple, a càrrec de l’historiador Jordi Vidal, membre de l’Associació Amics de Sant Pere.

La jornada seguirà amb la missa de dotze i una ballada de sardanes, que seran el punt àlgid de l’Aplec de Sant Pere de Ponts. Posteriorment, a les dues quarts de cinc de la tarda, es realitzarà una narració de contes sobre Sant Pere i es mostraran danses tradicionals a càrrec del músic i divulgador del Pirineu, Ivan Caro.

El programa d’activitats culturals del Mil·lenari de Sant Pere continuarà el dissabte 4 de maig amb un esdeveniment de gòspel i espiritual negre a la col·legiata de Sant Pere. Tres cors de Barcelona i Sant Desvern uniran les seves veus per configurar ACORD, una formació dirigida per José Beuter, músic i compositor. L’actuació, que es realitzarà a partir de les set de la tarda, promet omplir l’interior del monument amb els sons dinàmics i emotius del gòspel.

El diumenge a les dotze del migdia, es podrà gaudir de l’audició de fi de grau dels alumnes de Ponts del Conservatori Professional i Escola de Música de Cervera. A la tarda, el concert de jazz del quartet del trompetista Òscar Latorre posarà punt i final a les activitats de la setmana.

Per cloure el maig festiu, la col·legiata acollirà el 25 de maig una recreació històrica en forma d’acció teatral a càrrec de Domise (Dones del Mig Segre). A més, continuarà el cicle de sis conferències bimensuals comissariat amb la col·laboració del Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals de la Universitat de Lleida.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia.

PROPERES ACTIVITATS DE LA COMMEMORACIÓ

Properament es donarà a conèixer el contingut cultural dels mesos de juny, juliol i agost, que inclourà un cicle d’actuacions d’estiu, la presentació d’un volum il·lustrat per Pilarín Bayés "Petita història de Sant Pere", i la commemoració del Dia dels Mil·lenaris a Montserrat el 17 de novembre.

imagen_2024-04-30_175109379
imagen_2024-04-30_175109379