Primavera Wine obre la primera ampolla el 8 de juny a Balaguer

El programa de la jornada proposa tastos de vins i propostes gastronòmiques locals amb els concerts d’Edu Esteve, ex-concursant d’Eufòria, el grup de versions Atzavara, i finalment una sessió dj. per acomiadar l’esdeveniment 
Criança dels vins de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez
photo_camera Criança dels vins de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez

El vi sempre és un bon argument per proposar participació, relacions, lleure o simplement la divulgació d'un producte que genera una important economia en el nostre país. Balaguer s'ha volgut sumar a la divulgació d'aquest producte que compta amb una important producció en terres lleidatanes, aquest és un dels motius que ha portat a la capital de la Noguera ha organitzat el festival Primavera Wine, un esdeveniment que se celebrarà el 8 de juny.

La convocatòria no tan sols pretén divulgar la cultura del vi, i les seves particularitats sinó també proposar activitats per aprofundir en el coneixement del sector vitivinícola de Catalunya. La Paeria de Balaguer proposa un maridatge entre una selecta varietat de vins catalans, i un programa musical i de lleure.

La sommelier i periodista Meritxell Falgueras
La sommelier i periodista Meritxell Falgueras

El programa arrencarà al Jardí del Xalet Montiu amb una activitat organitzada per l'Institut Català del Vi (INCAVI) i que durà a terme la sommelier i periodista Meritxell Falgueras, i que inclourà un recorregut per les 12 Denominacions d'Origen de Catalunya (DO). Per participar en aquesta activitat, que inclourà un tast de vi de cadascuna de les DO, caldrà inscripció prèvia en el web festival Primavera Wine.

Seguiran tastos de vins i propostes gastronòmiques locals amb els concerts d’Edu Esteve, ex-concursant d’Eufòria, el grup de versions Atzavara, i finalment una sessió dj. per acomiadar l’esdeveniment.