El projecte de la central de La Sentiu de Sió haurà de tornar a la fase inicial

El pla especial urbanístic no ha superat l’exposició pública, ja que la documentació presentada després del primer tràmit no es corresponia a la inicialment entregada i Pobles Vius ho interpreta com “un toc d’atenció”

Membres de la plataforma Pobles Vius presentant les al·legacions al projecte de la planta de la Sentiu ©AnnaBerga
photo_camera Membres de la plataforma Pobles Vius presentant les al·legacions al projecte de la planta de la Sentiu ©AnnaBerga

El Pla Especial Urbanístic Autònom (PEUA) per la construcció de la futura central de biogàs de la Sentiu de Sió haurà de retornar a la fase inicial al no superar l’exposició pública. Des dels Serveis Territorials d’Urbanisme s’ha informat d’un defecte greu de forma al no correspondre’s la documentació complementària que havia d’entregar l’empresa amb la que es va facilitar inicialment.

El projecte torna a la fase inicial i la comissió d’Urbanisme haurà de decidir si passa a la fase d’exposició pública i al·legacions un altre cop. Aquest fet podria enrederir la iniciativa entre tres i sis mesos.

Des de la Plataforma Pobles Vius ho consideren una “primera victòria” i, malgrat que les al·legacions que van presentar queden obsoletes, creuen que han servit per donar “un toc d’atenció als promotors”.

Pobles Vius segueix assenyalant l’Ajuntament de la Sentiu de Sió per mostrar una “complicitat total amb el projecte”

El moviment ecologista també critica la directora general d'Agricultura, Elisenda Guillaumes, per la seva defensa de la central, el que, diuen, és una “greu irresponsabilitat política”. Guillaumes realitzarà aquest dimarts una trobada informativa amb els alcaldes de la zona, però des de Pobles Vius apunten que se’ls ha negat l’assistència a ells i a l’alcalde de Tornabous, un dels principals opositors del projecte.