Prop de 1.000 al·legacions contra la planta de biogàs de la Sentiu de Sió

La plataforma Pobles Vius ha aconseguit les al·legacions per aturar la construcció de la futura planta en una campanya de cinc dies que ha comptat amb diferents jornades informatives

Membres de la plataforma Pobles Vius presentant les al·legacions al projecte de la planta de la Sentiu ©AnnaBerga
photo_camera Membres de la plataforma Pobles Vius presentant les al·legacions al projecte de la planta de la Sentiu ©AnnaBerga

Pobles Vius, un moviment nascut per generar debat sobre el futur dels pobles petits de les comarques de Ponent, ha presentat als serveis territorials del Departament de Territori de Lleida prop d'un miler d'al·legacions contra el projecte de la central de biogàs a la Sentiu de Sió. Entre els signants, s’hi troben els ajuntaments de Tornabous, Bellcaire d’Urgell i Linyola, entitats com l’Assemblea Pagesa de Catalunya i Ipcena o la CUP Ponent.

Les al·legacions s’han recollit tant en format físic com a través d’un formulari web.

La plataforma critica el pla urbanístic del projecte que pretén requalificar els terrenys on s’hauria d’ubicar la planta i “la manca de transparència sobre els detalls del projecte al llarg de la seva gestació”, tal com expliquen al comunicat que han emès aquest dimecres.

Al mateix temps, el portaveu Gerard Batalla ha criticat que el tractament de purins al qual es vol destinar la futura central “és només l’excusa”. Afirmen que el projecte no està dissenyat per aquest motiu, sinó per tractar “altres residus càrnics que vindran de fora el territori".

Els següents passos que vol emprendre Pobles Vius són l’estudi de responsabilitats polítiques i tècniques derivades de la gestió de la construcció de la futura planta, així com també han anunciat que, a banda de properes jornades informatives, iniciaran mobilitzacions als pobles per tal de demanar l’aturada del projecte.