Cimera de tècnics dels Punts Global Lleida a Balaguer

La cimera ha reunit una vintena de persones entre tècnics i tècniques dels 16 punts Globalleida, que es troben repartits en 14 comarques del terrer lleidatà
Reunió dels tècnics i tècniques dels Punts d’Atenció Globalleida ©CEIBalaguer
photo_camera Reunió dels tècnics i tècniques dels Punts d’Atenció Globalleida ©CEIBalaguer

El CEI Balaguer ha acollit aquest divendres la reunió dels tècnics i tècniques dels Punts d’Atenció Globalleida, es tracta dels serveis que ofereix el Patronat de Promoció econòmica, des de la dissolució de GLOBALLEIDA, els punts d'informació distribuïts per terres lleidatanes ofereixen serveis d’assessorament i formació a persones empresàries i emprenedores.

La cimera ha reunit una vintena de persones entre tècnics i tècniques dels 16 punts Globalleida, que es troben repartits en 14 comarques del terrer lleidatà. Tots ells han compartit experiències i casos d’èxit i s’ha dut a terme una dinàmica de grup per crear sinergies entre els equips tècnics dels diferents Punts d’Atenció.

El participants en la cimera dels Punts d’Atenció Globalleida ©CEIBalaguer
El participants en la cimera dels Punts d’Atenció Globalleida ©CEIBalaguer

A l'acte hi han assistit el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, qui ha explicat que aquesta trobada de tècnics i tècniques dels Punts d’Atenció Globalleidaés una oportunitat única per enfortir la col·laboració entre les diferents comarques i compartir experiències d’èxit que ens ajudin a créixer conjuntament”. I també la Paera en cap de Balaguer, Lorena González, la primera edil ha mostrat la seva satisfacció per acollir trobades com aquesta, “en la qual la principal voluntat és compartir projectes i establir sinergies al territori per tal de treballar conjuntament”.

En acabar, s’ha dut a terme una visita a la planta de biometà Torre Santamaria, gestionada per Noguera Renovables, que es dedica a convertir residus agroalimentaris en biometà, el qual s’injecta directament a la xarxa de gas. Aquest projecte innovador no només contribueix a l’economia circular, sinó que també produeix fertilitzants orgànics i ecològics a partir de les restes orgàniques. Recentment, Torre Santamaria ha estat guardonada amb el Premi al Millor Projecte de Biogàs en els Premis de la Bioenergia 2023, organitzats pel Clúster de la Bioenergia de Catalunya.