Térmens estrena un nou pas elevat de tren a la variant de la C-13

El mes de desembre finalitzarà la segona fase del projecte, la construcció del nou vial de la Sucrera
La variant de la C-13 a Térmens. © Cedida per FGC
photo_camera La variant de la C-13 a Térmens. © Cedida per FGC

Térmens ha estrenat aquest dimecres el nou pas elevat sobre la línia Lleida – La Pobla de Segur a la variant de la C-13 que substitueix un dels passos a nivell de la població. Els treballs, amb un pressupost d'1,6 milions d'euros, han anat a càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i han tingut una durada de 14 mesos. Les obres també han inclòs la urbanització de les voreres d'ambdós costats de la C-13 a l'àmbit comprès entre el pas a nivell 12 i el pas a nivell 13, on conflueix la carretera de Bellvís, i l'adequació d'una zona d'estada a la confluència entre la C-13 i el pas a nivell 12. 

El nou pas elevat que s'ha construït a la variant de la C-13 a Térmens. © Cedida per FGC
El nou pas elevat que s'ha construït a la variant de la C-13 a Térmens. © Cedida per FGC

La supressió del pas a nivell 12 ha consistit en la construcció d'un pas elevat de 25 metres de longitud i 14 metres d'amplada, amb dos carrils de 3,5 metres d'amplada per sentit més vorals i voreres, i en l'execució d'una rotonda de 52 metres de diàmetre exterior que permetrà els girs a l'esquerra tant d'incorporació com de sortida de la carretera C-13, el principal vial d'accés al municipi.

Aquest projecte de variant compta amb una segona fase que finalitzarà el mes de desembre i consisteix en la construcció del nou vial de la Sucrera, un vial alternatiu a la C-13 que seguirà l'antic camí de la sucrera. Els treballs, que s'estan duent a terme actualment, implicaran la construcció d'un nou pas inferior de majors dimensions sota la línia del ferrocarril i d'un pont sobre el canal de Balaguer. El pressupost per a aquesta segona fase és d'1,9 milions d'euros.

Des de Ferrocarrils defensen que el conjunt d'actuacions per a la supressió del pas a nivell 12, que fins ara concentrava el major volum de trànsit de tota la línia, amb una circulació diària de 6.650 vehicles, permetrà millorar la permeabilitat de la línia al seu pas pel municipi i, alhora rebaixar el volum de trànsit pesant que circula pels altres passos a nivell que hi ha a Térmens.

Ferrocarrils segueix, així, la seva política per anar eliminant de manera progressiva els passos a nivell de la xarxa mitjançant els processos de negociació oportuns amb els municipis afectats i els titulars dels passos. L'objectiu de la companyia és eliminar el risc que suposen tant per a l'explotació ferroviària com viària i millorar així la seguretat de les persones usuàries.