Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha finançat l'obra del vial de la Sucrera de Tèrmens

Concep Cañadell manifestava que el poble guanya en seguretat i "guareix una escletxa històrica" que limitava el creixement cap al sud. En aquest sentit, ha afegit que ara es podrà treballar amb el propòsit de planificar el trànsit als carrers de la vila
Alcaldessa de Térmens Concep Cañadell ©FGC
photo_camera Alcaldessa de Térmens Concep Cañadell ©FGC

Térmens presentava en societat aquest divendres el nou vial de la Sucrera, una obra que ha finançat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb un pressupost d'1,9 milions d'euros, i que ha fet possible suprimir un dels passos a nivell de la línia Lleida - la Pobla de Segur. A l'acte de presentació de l'obra hi va assistir el president de FGC, Toni Segarra, a qui va acompanyar l'alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell.

El president de FGC, Toni Segarra ©FGC
El president de FGC, Toni Segarra ©FGC

Segarra, va destacar en el seu parlament el compromís de la companyia en suprimir els passos a nivell amb l'objectiu de "millorar la seguretat" dels usuaris i garantir un servei ferroviari "competitiu i de qualitat", l'objectiu és eliminar progressivament tots els passos; el que encara queda a Térmens, i els de Vallfogona de Balaguer, Balaguer ciutat, i Gerb.

Per la seva banda, l'alcaldessa de TérmensConcep Cañadell manifestava que el poble guanya en seguretat i "guareix una escletxa històrica" que limitava el creixement cap al sud. En aquest sentit, ha afegit que ara es podrà treballar amb el propòsit de planificar el trànsit als carrers de la vila.

L'obra, que permet millorar la permeabilitat de la línia en el seu pas pel municipi i, alhora reduir el volum de trànsit pesat que circula pels altres passos a nivell de la vila; ha estat possible al diàleg i posa fi a un problema històric del municipi, afegia Cañadell 

Vial de la Sucrera

La via té una longitud de 500 metres de longitud, segueix l'antic traçat del carrilet de la Sucrera des de la nova rotonda de la C-13 fins a connectar amb el Pont de la Sucrera. Els treballs han comportat la construcció d'un nou pas inferior de majors dimensions sota la línia del ferrocarril i d'un pont sobre el canal de Balaguer. L'actuació també ha permès donar continuïtat al carrer Sant Jordi i al passeig de Pau Casals de Térmens que no tenien sortida i, a partir d'ara, connectaran amb el vial de la Sucrera. Així, es reduirà la circulació de vehicles pesants pels altres passos a nivell del municipi i pel nucli urbà.

El vial de la Sucrera de Térmens ©FGC
El vial de la Sucrera de Térmens ©FGC

A l'octubre es va acabar la primera fase de projecte que va consistir en la construcció d'un pas elevat sobre la línia Lleida – La Pobla de Segur i en l'execució d'una rotonda que permet els girs a l'esquerra tant d'incorporació com de sortida de la carretera C-13, el principal vial d'accés al municipi. Els treballs d'aquesta fase, amb un pressupost d'1,6 MEUR, van tenir una durada de 14 mesos.

El conjunt d'actuacions per a la supressió del pas a nivell 12, que fins a l'octubre concentrava el volum més gran de trànsit de tota la línia, amb una circulació diària de 6.650 vehicles, permetrà millorar la permeabilitat de la línia al seu pas pel municipi i, alhora rebaixar el volum de trànsit pesat que circula pels altres passos a nivell que hi ha a Térmens.

Eliminació progressiva de passos a nivell

FGC segueix una política per a la progressiva eliminació dels passos a nivell de la xarxa mitjançant els processos de negociació oportuns amb els municipis afectats i els titulars dels passos. L'objectiu de la companyia és eliminar el risc que suposen tant per a l'explotació ferroviària com viària i millorar així la seguretat dels usuaris.

En aquest sentit, a la línia Lleida – la Pobla, FGC està avançant en diferents actuacions a Vallfogona de Balaguer, a Balaguer, a Gerb i a Térmens. La supressió del pas a nivell 16, a Vallfogona de Balaguer, preveu substituir el pas a nivell, que actualment serveix al 'Camí de la Coma', per un d'elevat. El nou pas superior s'ubicarà a 96 metres al sud de l'actual i donarà sortida a una mitja rotonda que facilitarà el correcte accés a la C-13, millorant així la seguretat viària. FGC ha licitat recentment les obres per a la seva execució. El pressupost per a les obres és d'1,2 MEUR.

A Balaguer, la supressió del pas a nivell 19 consistirà en la construcció d'un pas superior per accedir al Polígon de Campllong pel camí de Torreblanca. El nou pas se situarà a uns 70 metres de l'actual i estarà enfrontat al pont existent sobre el canal de Balaguer, habilitant un traçat rectilini fins a enllaçar amb el camí de Vallfogona a Balaguer. D'aquesta manera, millorarà notablement la seguretat del mateix camí d'accés respecte al traçat actual, que compta amb dues corbes a 90 graus sense visibilitat. El pressupost d'aquesta actuació, que actualment es troba en fase de redacció del projecte constructiu, és d'1,4 MEUR.

A Gerb (Os de Balaguer), s'està finalitzant la redacció del projecte constructiu per a la supressió del pas a nivell 22 que consistirà en la construcció d'un pas superior a la carretera de l'estació que dona servei al baixador de Gerb. D'aquesta manera, es millorarà la seguretat viària de l'accés a l'actual baixador de Ferrocarrils. El pressupost d'aquesta actuació és d'1,5 MEUR.

Pel que fa al pas a nivell de vianants al baixador de Térmens, està previst licitar les obres per a la seva substitució a principis de l'any vinent. L'actuació, amb un pressupost de 880.000 euros, consistirà en l'execució d'un nou pas inferior sota les vies del ferrocarril disposant un calaix de formigó, rampes adaptades i escales, així com urbanitzant l'entorn fins a l'accés al baixador de Térmens.