Territori es reuneix amb ajuntaments de la Noguera per a parlar de la mobilitat comarcal

Actualment el Departament de Territori està treballant un estudi informatiu de la variant de Térmens

Reunió del departament amb els alcaldes i alcaldesses de la Noguera. © Departament de Territori
photo_camera Reunió del departament amb els alcaldes i alcaldesses de la Noguera. © Departament de Territori

Ahir, dimecres 22 de novembre el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla, es va reunir amb alguns dels alcaldes i alcaldesses de diferents municipis de la Noguera per parlar dels diferents temes que afecten la comarca: les infraestructures de mobilitat viària, com la C-13 entre Lleida i Balaguer, a partir de criteris de seguretat viària, l'impacte ambiental, l'encaix territorial, el trànsit previst, els costos o el retorn econòmic-social, entre d’altres.

Senglas va explicar que actualment el Departament de Territori està treballant un estudi informatiu de la variant de Térmens, i la reunió va servir per conèixer les opinions dels governs de les diferents poblacions afectades. Com a conclusió es va arribar a què calia aprofitar aquest estudi per a tenir una visió més àmplia d’aquesta via.

Abans d’acabar l’any, el Departament mantindrà diverses trobades amb aquests municipis afectats per mantenir un diàleg amb el territori i buscar solucions consensuades, i ampliarà les reunions a altres municipis si s’escau. La voluntat d’aquestes reunions és poder explicar als ajuntaments els treballs tècnics que s’estan realitzant i escoltar les demandes i preocupacions territorials que permetin arribar a una solució consensuada.

Els alcaldes i alcaldesses que van participar eren: l’alcaldessa de Balaguer, Lorena González i Dios; l’alcalde de Vallfogona de Balaguer, Xavier Castellana i Benseny; i l’alcaldessa de Térmens, Concepció Canadell i Salvia.