Torrons i Mel Alemany obté el premi a la Innovació en la VII edició de la Nit del Gourmet Català

Redacció | Foto: Bona Premsa

L’empresa familiar d’Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany ha obtingut el premi al Creixement Empresarial mitjançant la Innovació en la VII edició de la Nit Gourmet Català, organitzada per l’associació Catalonia Gourmet, que va tenir lloc ahir al vespre al Museu Marítim de Barcelona. El gerent de la firma, Ferran Alemany, va rebre el guardó de mans del conseller delegat d’Acció, l’agència catalana per a la internacionalització de l’economia, Joan Romero. A la gala hi va assistir la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Enguany Alemany va presentar com a novetat a la Nit Gourmet la mel per subscripció, un projecte per fomentar la innovació en noves fórmules de consum de mel. Sota el nom ‘Del rusc a casa’, la marca entrega a domicili la mel fresca acabada de recol·lectar de l’apicultor a casa. Amb aquesta innovació en noves formes de consum de la mel, la marca vol acostar la mel dels apicultors de proximitat per la via de la subscripció, que en garanteix la immediatesa. A banda el guardó reconeix la trajectòria en innovació del darrer any —inclosa dins el segell Beelab, el laboratori de la Mel, al que destina un 2% de la seva facturació.

Es tracta de projectes d’innovació col·laborativa com la Mel amb suc de llimona desenvolupada amb la UdL, la gamma de mels untables desenvolupades amb Eurecat, el Torró Medieval a base de cigró i mel desenvolupat amb el xef Sergi De Meià, els bombons farcits de mel i altres receptes amb xocolata en col·laboració amb el mestre xocolater Ivan Pasqual, les barretes energètiques amb ingredients de productors de proximitat de les Terres de Lleida. També ha dut a terme les galetes del Montsec amb base d’OliMel d’Oli Castelló. Finalment el sabó de mel, una col·laboració amb les Germanes Clarisses del Convent del Sant Crist de Balaguer.