Un any més Balaguer organitza diferents activitats per col·laborar amb la Marató de TV3

Redacció | Foto: Ràdio Balaguer

La ciutat de Balaguer organitza un any més un seguit d’activitats per a col·laborar amb la Marató de Televisió de Catalunya, que enguany està dedicada a les malalties cardiovasculars.

Un dels actes previstos és la Matinal Familiar, que se celebrarà el diumenge dia 18 de desembre a partir de les 11 h del matí a la plaça del Mercadal. Entre les activitats previstes hi haurà una tómbola solidària, organitzada per la Societat Gastronòmica i Cultural Comtat d’Urgell, en la que se sortejaran obsequis cortesia de diferents comerços, empreses i particulars; tallers per als infants, com el Taller didàctic per La Marató organitzat per la colla Gegantera i Grallera de Balaguer; o el Taller de manualitats de Nadal, en la que els nens i nenes podran fer figuretes que podran endur-se a casa per decorar l’arbre. També es podran adquirir les motxilles infantils, l’article promocional d’aquesta edició, amb el lema: Bateguem plegats… el petits també fan BUM BUM!. Aquestes motxilles també es poden trobar en diferents comerços de Balaguer.

D’altra banda, la Penya Barcelonista de Balaguer ha organitzat el sorteig de dues samarretes del FC Barcelona, que se celebrarà a les 13.30 h a la plaça del Mercadal.

Una de les accions que ja s’han consolidat a Balaguer al llarg de les diferents edicions és el guarniment amb estels d’algunes zones del passeig de l’Estació i la plaça del Mercadal, amb l’activitat Penja un estel per La Marató. Aquesta acció és possible gràcies a la col·laboració de diverses empreses de la ciutat que aporten el seu donatiu. Igualment, tota persona que ho desitgi pot fer el seu donatiu per a personalitzar el seu estel i ubicar-lo en aquests espais.

Finalment, també es podrà participar de les activitats Fes de bomber per la Marató, organitzada pel Parc de Bombers; Patina sobre gel per la Marató, organitzada per Pista de Gel Balaguer i N-Ice Skating; o la Xocolatada per la Marató, organitzada per Akordionik, associació d’amics de l’acordió.

Paral·lelament, tindrà lloc la Marató Artística, també a la plaça del Mercadal a partir de les 11.30 h, en la que participaran diferents entitats i col·lectius amb un espectacle constant al llarg del matí. Hi participaran: Akordionik, associació d’amics de l’acordió, el Grup d’Havaneres Vents de Ponent, l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica, Swing Noguera, l’Escola de Dansa de Balaguer, l’Orfeó Balaguerí, La Casa Urbana, el Grup Sardanista Verge del Miracle, i Bandelpal, encarregats de posar fi a l’esdeveniment.

Tothom que ho desitgi podrà llogar una cadira solidària per 2 euros de donatiu.

Quant a actes esportius, el Club Tennis Balaguer ha organitzat un torneig de tennis i una americana de pàdel durant el matí del diumenge dia 18 de desembre. També des de la Residència Sant Domènec han organitzat un sorteig solidari, que tindrà ha tingut lloc avui, dijous dia 15, a les 17.15 h a la mateixa residència.